Euro 2020 B grubu ilk maçında Belçika ile Rusya milli takımları karşılaşıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yapmak isteyen her iki takımda sahadan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor.

Belçika Rusya Euro 2020 Maçı Ne Zaman?

12 Haziran 2021 Cumartesi akşamında Euro 2020 B grubu ilk maçında Belçika ile Rusya milli takımları karşı karşıya geliyor. Saat 22.00’da başlayacak olan Belçika Rusya maçı TRT 1 ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor.

Belçika ile Rusya milli takımları tarihlerinde daha önce 6 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların 5’ini Belçika kazanırken 1’inde ise Rusya galip geldi. İki takım arasında son olarak 16 Kasım 2019 tarihinde Rusya’da oynanan karşılaşmayı Belçika deplasmanda 4-1 kazanmıştı.

Euro 2020 I grubunda oynadığı 10 karşılaşmayı kazanarak lider olarak bu turnuvaya katılan Belçika milli takımı oldukça dikkat çekerken rakibi Rusya’da grup maçlarında topladığı 24 puanla 2. olarak burada yer almaya hak kazanmıştı.

Belçika Euro 2020 Kadrosu

Kaleciler: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg).

Defans: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Timothy Castagne (Leicester), Jason Denayer (Lyon), Thomas Meunier (Dortmund), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Orta Saha: Nacer Chadli (Başakşehir), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton), Eden Hazard (Real Madrid), Thorgan Hazard (Dortmund), Dennis Praet (Leicester City), Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Dortmund)

Forvet: Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Jeremy Doku (Rennes), Romelu Lukaku (Inter), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton)

Rusya Euro 2020 Kadrosu

Kaleciler: Yuri Dyupin (Rubin), Matvei Safonov (Krasnodar), Anton Shunin (Dinamo Moskova)

Defans: Igor Diveev (CSKA Moskova), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskova), Mario Fernandes (CSKA Moskova), Vyacheslav Karavaev (Zenit), Fedor Kudryashov (Antalyaspor), Andrei Semenov (Akhmat)

Orta Saha: Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskova), Denis Cheryshev (Valencia), Daniil Fomin (Dinamo Moskova), Aleksandr Golovin (Monaco), Daler Kuzyaev (Zenit), Andrei Mostovoy (Zenit), Maksim Mukhin (CSKA Moskova), Magomed Ozdoev (Zenit), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Yuri Zhirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskova)

Forvet: Artem Dzyuba (Zenit), Aleksei Ionov (Krasnodar), Denis Makarov (Rubin), Aleksei Miranchuk (Atalanta), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskova), Anton Zabolotny (CSKA Moskova)

Belçika Rusya Euro 2020 Maçı Saat Kaçta, Şifresiz Hangi Kanalda?

Tarih: 12 Haziran 2021 Cumartesi
Saat: 22.00
Yayın: TRT 1 & TRT Spor