NBA’de son şampiyon Los Angeles Lakers‘ta takımın süperstarı LeBron James sezona iyi girse de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir süredir sahalardan uzak.

Mart ayında oynanan Atlanta Hawks maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 20 maç kaçıran LeBron James, sakatlıktan döndükten sonra 2. karşılaşmasında bir kez daha sağ ayak bileğinden bir sakatlık yaşamış ve son 4 karşılaşmada forma giyememişti. Tecrübeli oyuncunun sakatlığının çok ciddi olduğu ve sezonun geri kalanında da bu sorunu yaşamaya devam edebileceği konuşuluyor. Lakers‘ta yıldız oyuncunun sakatlığının sezonun geri kalanına nasıl yansıyacağı konusunda endişe yaşanıyor.

ESPN’den Adrian Wojnarowski, LeBron James’in yaşadığı sakatlıkla ilgili, “Şu anda Lakers için LeBron James’in sakatlığı ciddi bir endişe. Onun altı hafta oynayamamasına sebep olan sağ ayak bileği tekrar onu sahalardan uzak tutuyor. Bu iyi olmayacak. Sezonun devamında bu sorunla oynamak zorunda kalacak. Yaza kadar geçmeyecek. Yani burada Anthony Davis’te büyük bir yük var. Ancak LeBron James’in sezonun geri kalanında ne kadar etkili olabileceği soru işareti” sözlerini söyledi.

Los Angeles Lakers’ın LeBron James’ten yoksun çıktığı son 4 maçta 2 galibiyet – 2 mağlubiyet almıştı. Son şampiyon Batı Konferansı’nda 38 galibiyet – 30 yenilgi il 7. sırada yer alıyor.

LeBron James bu sezon NBA’de 43 maçta oynamış ve 25.0 sayı – 7.9 ribaund – 7.8 asist ortalamalarına imza atmıştı. Portland Trail Blazers maçı öncesinde LeBron’un durumuyla ilgili konuşan başantrenör Frank Vogel ise yıldız oyuncunun oynamamasının sebebinin sakatlığı olmadığını söylemiş ve sonrasında Lakers tarafından LeBron’a bileğini dinlendirmesi için izin verildiği ortaya çıkmıştı.