A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 10. ve son hafta maçında bugün Karadağ`a konuk olacak. Ay-yıldızlıların kritik mücadelesi, TRT 1`den canlı yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımımız, son maçında Cebelitarık`ı 6-0 mağlup etti.

Lider Hollanda ise deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından grupta kartlar yeniden dağıtıldı.

Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar? Hangi ihtimaller ay-yıldızlılara Katar yolunu açar? İşte olasılıklar…

Son hafta öncesi puan durumu

1- Hollanda / 20 puan (+23 averaj)
2- Türkiye / 18 puan (+10 averaj)
3- Norveç / 18 puan (+9 averaj)
4- Karadağ / 12 puan (0 averaj)
5- Letonya / 5 puan (-5 averaj)
6- Cebelitarık / 0 puan (-37 averaj)

1- Türkiye`nin Karadağ galibiyeti | Hollanda-Norveç maçının sonucu

Milliler son maçta Karadağ`ı deplasmanda yenerse Norveç`in Hollanda ile oynayacağı maçın sonucunu bekleyecek. Bu durumda Norveç, Hollanda`yı yense bile averaj hesabına bakılacak ve genel averajda önde olan takım grubu daha önde bitirecek.

2- Türkiye`nin tek farklı galibiyeti | Norveç`in 3 fark mecburiyeti

Norveç`ten bir averaj önde olan A Milli Takımımız, atılan toplam gol sayısında da rakibinden avantajlı konumda... Türkiye`nin Karadağ`ı tek farklı yenmesi durumunda Norveç`in Hollanda`yı en az 3 farklı yenmesi gerekecek. Türkiye`nin 1 farkla, Norveç`in 3 farkla galip gelmesi durumunda Norveç gruptan doğrudan çıkacak. Türkiye, play-off oynamaya hak kazanacak. Hollanda ise evinde kalacak.

3- Türkiye`nin Karadağ beraberliği | Norveç`in beraberliği veya yenilgisi

A Milli Takımımız, son maçta Karadağ ile berabere kalırsa yine Hollanda-Norveç maçının sonucunu bekleyecek. Bu durumda Norveç`in Hollanda ile en iyi ihtimalle berabere kalması beklenecek. Türkiye, Karadağ ile Norveç de Hollanda ile berabere kalırsa Ay-yıldızlılar, grubu ikinci bitirecek ve play-off`a kalacak. Hollanda, Katar biletini kapacak. Norveç ise evinde kalacak.

4- Türkiye`nin Karadağ mağlubiyeti | Norveç`in yenilgisi

Türkiye, Karadağ deplasmanında kaybederse Norveç`in de Hollanda`ya yenilmesini bekleyecek. Hem Norveç hem de Türkiye son maçları kaybederse averajda daha iyi olan takım grubu ikinci bitirecek ve Play-off oynama şansı elde edecek.

5- Türkiye`nin galibiyeti | Hollanda`nın mağlubiyeti

A Milli Takımımızın gruptan lider olarak çıkabilmesi için Karadağ maçını kazanması, Hollanda`nın ise sahasında karşılaşacağı Norveç`e yenilmesi gerekiyor. Norveç ile puanlar eşit olduğu için Ay-yıldızlılar, averajdaki üstünlüğünü korursa grubundan lider olarak Katar`a gidecek.