Türkiye ile Norveç Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Grup G mücadelesinde Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geliyor. Her iki takım da rakibi karşısında galibiyet elde etmek için mücadele verecek.

Türkiye - Norveç maçı saat kaçta hangi kanalda?

Saat 21:45’te başlayan müsabaka TRT 1 ekranlarında canlı olarak yayınlanıyor.

Türkiye - Norveç maçı sakat ve cezalılar

Türkiye: Çağlar Söyüncü (Cezalı), Ozan Kabak (Cezalı), Orkun Kökçü (Cezalı)

Türkiye - Norveç maçı muhtemel 11’ler…

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Rıdvan Yılmaz, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Halil Dervişoğlu, Burak Yılmaz

Norveç: Nyland, Reginiussen, Meling, Ajer, Fossum, Berge, Svensson, Henriksen, Daehli, Sörloth, Jens Hauge

Türkiye - Norveç iddia oranları

Türkiye: 1.89

Beraberlik: 2.95

Norveç: 2.95

2,5 gol üstü: 1.70

2,5 gol altı: 1.72

Türkiye Kuntz’a Emanet

Türkiye’de göreve Stefan Kuntz getirildi. Şenol Güneş dönemi Kırmızı Beyazlılar için harika başlarken, EURO 2020 biletini alan, ardından 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda ilk 5 haftadan namağlup çıkmayı başaran Türkiye, önce EURO 2020 gruplarını puansız tamamladı, ardından Dünya Kupası Elemelerinde düşüşe geçti. G Grubu’nda son 3 haftadan sadece 1 galibiyet alabilen Türkiye, Letona ve Karadağ karşısında sürpriz puan kayıpları yaşarken, son maçta Hollanda’ya 6-1 kaybedince, Şenol Güneş’in yerine göreve Kuntz getirildi. Bu hafta Norveç ile ya tamam ya devam niteliğinde bir sınav verecek olan Türkiye, 2 puan geriye düştüğü Norveç karşısında toparlanmak istiyor. Norveç’i ilk maçta 3-0 mağlup etmeyi başaran Türkiye, geri dönüşü taraftarı önünde başarmak istiyor. Liderlikten 3. sıraya kadar düşen Türkiye, yen hocasıyla ilk sınavına çıkıyor.

Norveç Büyük Bir Kozunu Kaybetti

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 6 haftadan 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 13 puan toplamayı başaran Norveç, Hollanda ile birlikte liderlik koltuğunu paylaşıyor. Sadece Türkiye’ye evinde 3-0 kaybeden Norveç, son 4 haftada maç kaybetmedi. Türkiye ile deplasmanda karşılaşacak olan Norveç, bu hafta kazanması halinde puan farkını 5’e yükseltecek ve 2. Sırayı büyük ölçüde garantilerken, rotasını liderlik koltuğuna çevirecek. Norveç son haftalardaki iyi performansıyla dikkat çekse de, son 9 golün 5’ini atan Erling Haaland kadroda yer almıyor. En büyük yıldızından aldığı sakatlık haberiyle yıkılan Norveç, Türkiye karşısında zor bir sınava çıkıyor.