Yıl sonu yaklaşırken bizler gene alt sınır olarak belirlenen asgari ücreti belirleyen komisyondaki işçi işveren ve hükümet temsilcilerinin nasıl bir tavırda bulunacağını takip edeceğiz.
Bu yıl nasıl mı olacak , Asgari Ücret Tespit Komisyonu 10 Temmuz 2018’de yayımlanan 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğrudan Cumhurbaşkanına bağlanmıştı Tespit Komisyonunun yapısında ise, şimdilik bir değişiklik olmadı. Sadece komisyona katılacak devlet temsilcilerinin unvanları değişti.
Peki Cumhurbaşkanlığı bu yapıyı geliştirmek için düzenlemeler yapacakmıdır.

Yeni asgari ücret nasıl belirlenecektir.

1-Vergi düzenlemesi yapılacakmıdır.
2-Enflasyon etkisi nasıl değerlendirilecektir.
3-Ekonomik şartlara göre Belirlecek ücret ilk altı ay ve ikinci altıncı ay olarak tekrar güncelenebilecekmidir.
4-Asgari ücret belirlenirken yani (Alt sınır )peki Kamuda birde Üst sınır ücreti de belirlenirmi.
5-İşçi heyeti olarak teklifler neler olacak özellikle kamuda asgari ücreti geçim ücreti olarak çalışma hayatında süreklik haline getiren Kamu yöneticileri için bir kanuni düzenleme yapılması örneğin kıdemine çalışma yılına göre asgari ücret ve katları olarak bir kanun düzenlemesi olması en azından emekçileri asgari ücrete mahkum bırakmayıp emeklilik haklarını en sonki aldığı asgari ücret ve kıdem katındaki ulaştığı ücret ile emekli olması yolunda büyük bir adım Atılmış olurmu.
6-Belirlenecek Asgari ücret Açlık sınırın altına düştüğü zaman enflasyon farkının eklenmesi yasal hale getirilebilir mi ?