Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih Öksüz, kamuda taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan personelin 2019 yılında yapılacak olan 'Kamu İş Toplu Sözleşmesi'ne dahil edilmesini istediklerini belirtti. 


Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, sürekli işçi kadrosuna geçenlerin birçok sorunları bulunduğunu ve bu nedenle de mağduriyetler yaşadıklarını öne sürdü.

Eski kadrolu işçiler ile taşerondan daimi işçilik hakkı kazananlar arasında sosyal haklar açısından ciddi farkların bulunduğunu iddia eden Öksüz, şunları kaydetti:

'Kadroya geçen işçiler kurumunun asıl işinin girdiği iş koluna bağlı sendikalara üye olup Kamu İş Toplu Sözleşmesine dahil edilmesi gerekirken geçiş süreci bahanesi adı altında 2020 yılının 10'uncu ayına kadar yüksek hakem toplu sözleşmesine tabi tutulmuştur. Eski kadrolu işçilere enflasyon farkı verilirken yeni kadroya geçen işçilere enflasyon farkı verilmemektedir. Bu yıl enflasyon tutarının yüzde 25'ler civarında olduğu düşünüldüğünde taşeron işçilikten kadroya geçenlere sadece yıllık yüzde 4+4 zam verilmesi hiçbir hak ve hukukla bağdaşmamaktadır. Taşeron işçilikten kadroya geçen işçilerin yaşamış oldukları mağduriyetlerin acilen giderilmesi için 2019 yılında yapılacak olan Kamu İş Toplu Sözleşmesi'ne dahil edilmeleri gerekmektedir.'