696 sayılı KHK ile 2018 yılının başında taşerondan kadroya geçişi yapılarak sürekli işçi statüsüne geçiş yapan çalışanların bir çoğunun meslek kodu yanlış yazılmıştı. Meslek kodu yanlış yazılan taşeron işçilerin uzun süredir yaşadığı mağduriyet ve aksaklıklar, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun girişimleriyle çözüme ulaşıyor.

Bir üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde büro personeli olarak görev yapan çalışan, 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçti.

Kanun ile gerçekleştirilen geçiş sürecinde doldurduğu evraklarda yaptığı işin niteliğini büro işleri olarak işaretlemesine rağmen e-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol ederken meslek kodunun temizlik görevlisi olarak yazıldığını görünce iş yerine şikayette bulundu. Ancak iş yerien yaptığı başvurusu sonrasu mağduriyeti giderilmeyen çalışan Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan KDK, başvuru üzerine üniversite rektörlüğü ile iletişime geçti. Yapılan incelemeler neticesinde şikâyetçinin haklı olduğunu ifade eden KDK'nın girişimleriyle Rektörlük Personel Daire Başkanlığı, sürekli işçinin meslek kodunu 'büro memuru' olarak değiştirdi.

Kaynak: https://www.haberkusagi.net/ekonomi/taseron-iscilere-sevindirici-haber-o-sorun-cozuldu-h10963.html?fbclid=IwAR2lKKAU9Q4YQV_qG3wCxdxqiCO8TPnX5bibma_Kmwmfinp-5XzKaEonvmo

Haber Kuşağı