Ücretli Öğretmen Alımlarında Usulsüzlük

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Milli Eğitim Müdüürlüğünde ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Milli Eğitim Müdüürlüğünde ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. MHP ilçe başkanının gündeme getiridği iddialarda torpil ve adam kayırma yapıldığı diplomaların baz alınmadığı iddia edildi

İşte yerel basında yer alan o haber;

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğretmen ihtiyacını gidermek için Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan ücretli öğretmen alımında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. 2016-2017 eğitim-öğretimin başlamasıyla okullardaki öğretmen açığını gidermek amacıyla Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen ücretli öğretmen alımıyla ilgili usulsüzlükyapıldığı öne sürüldü.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim-öğretim yılında norm açığı olan okullarda öğretmen ihtiyacını gidermek amacıyla yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde KPSS puan üstünlüğü ve alan bazında görevlendirme yapılması gerekirken bu kurala uyulmadığını ileri süren MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı iddialarla ile ilgili açıklama yapılmasını istedi.

Fettahlı,

'Ücretli öğretmen alımlarındaki komisyonda kimler görev aldı? Bu süreçte siyasilerle görüşülerek fikir birliği yapılmış mıdır?

Dost, eş ve akraba kayırması yapılmış mıdır? Atamalardan sorumlu şube müdürü ve milli eğitim müdürü bir yerlerden isim listesi istemiş midir?

Bu iddialara cevap verilerek toplum vicdanı rahatlatılmalıdır.' dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü, iddialarla ilgili daha sonra açıklama yapılacaklarını söyledi. İLKHA

VANOLAY Gazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri