Sözde ilahiyatçıların, peygamberler başta olmak üzere sahabeye çirkin iftiralarda bulunduğunu söyleyerek bu kişiler hakkında işlem yapılması gerektiğini yaptığı reddiyelerde ortaya koymakta. Hazreti Meryem'in zina yaptığını söyleyecek kadar ileri giden sözde ilahiyatçılar arasına Cihat Kısa da eklendi. Peki kim bu Cihat Kısa? Cihat kısa nereli? Cihat Kısa hangi üniversitede görev yapıyor? Cihat Kısa Hz. Meryem validemiz hakkında ne dedi?
Hz. Meryem annemize iftira atacak kadar hadsizleşen Cihat Kısa kimdir? İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Dekan Yardımcısı Cihat Kısa, öğrencilerin de bulunduğu bir konferansta Hz. Meryem’in iffetine leke sürmeye açık bir konuşma gerçekleştirdi. Kısa’ya İhsan Şenocak ve Cübbeli Ahmet Hoca gibi İslam dinine gönül vermiş önemli isimler tepki gösterdi. Konuşmasında, Hazreti Meryem ve Hazreti İsa arasında geçtiğini iddia ettiği bir diyaloğa yer veren Kısa, Kur'ân-ı Kerîm'deki Meryem Sûresi'nin âyetlerini de inkar etmiş oldu.
Cihat Kısa Hz. Meryem hakkında ne dedi?
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihat Kısa, Hz. İsa'nın çocukken, annesi Hz. Meryem'e "Sen de beni bırakıp bir yerlere gidiyordun" dediğini iddia ederek, ucu açık ve hoş olmayan bir diyaloğa yer verdi. Bununla da yetinmeyen Kısa, öğrencisinin "Bu cümleler yalandır" itirazı üzerine "İşte orasını bilemem. Yani aslında, hani biz anlatıyoruz 'babasız doğdu, mabasız doğdu' da bir de o çocuğun dünyasından bakın babasız doğmaya. Bu, aslında bize anlatılmayan bir hikayedir." ifadelerini kullandı.
Sözde ilahiyatçı Cihat Kısa tepki çeken konuşmasında, "Şimdi bu İsa'ya atfedilen bir şey vardı... 'ilk taşı günahsız olan atsın'. Biliyorsunuz değil mi hikayesini? Hah. Şimdi, olay nasıl, az çok biliyorsunuz. Nasıralı İsa, bir gün duruyor…” hadsizliğinde bulundu.
Cübbeli Hoca da bu hadsizliği tepkisiz kalmayarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Sözde ilahiyatçı Kısa'nın görevden alınmasını talep ederek, "Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Cihat Kısa, Kur'ân-ı Kerîm'deki Meryem Sûresi'nin âyetlerini inkâr etmiştir. İmam-Hatip ve İlâhiyattaki bâzı hocalar hakkında yaptığım açıklamaların ne kadar haklı ve yerinde olduğu böylece daha iyi ortaya çıkmıştır. Keşke haklı çıkmasaydım." ifadelerini kullandı.