Okullarda Temizlik Personeli Alımında Köklü Değişiklik, TYP Dönemi Kapanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda temizlik hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin önemli bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uzun süredir Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici olarak istihdam edilen temizlik personeli için yeni bir model üzerinde çalışıldığı ifade edilmişti.
Yeni sistemde okullarda görev yapacak temizlik personelinin, geçici değil sürekli çalışan statüsünde istihdam edilmesi hedefleniyor.
Temizlik personeli alımına ilişkin ilanlar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanarak İŞKUR aracılığıyla yayımlanacak. Adaylar başvurularını;
* e-Devlet kapısı üzerinden
* İŞKUR e-Şube sistemi aracılığıyla
* ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi üzerinden
gerçekleştirebilecek.
Başvuru şartları
* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
* İŞKUR’a kayıtlı işsiz statüsünde bulunması
* 18 yaşını tamamlamış olması
* Emekli ya da malul aylığı almıyor olması
* Örgün eğitimde öğrenci olmaması (Açıköğretim hariç)
* Hane halkı gelirinin asgari ücretin 1,5 katını geçmemesi
Ücretler Asgari Ücret Düzeyinde Olacak
Yeni istihdam modeli kapsamında görevlendirilecek temizlik personeline, asgari ücret üzerinden maaş ödenmesi öngörülüyor.
Personel alımları il bazında yapılacak. Bu sebepten her il için ayrı ayrı ilanlar yayınlanacak. İlanların İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden takip edilmesi gerekiyor.