Öğretmen adaylarının merakla beklediği Akademi Giriş Sınavı (AGS) üzerinde NATO Zirvesi gölgesi belirdi! Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle, 6-12 Temmuz haftasında başkentte kamu çalışanlarına idari izin verileceği açıklandı. Ancak bu karar, 12 Temmuz'da yapılması planlanan AGS için büyük bir soru işaretini de beraberinde getirdi.
Adaylar Tedirgin: Sınav Ertelenecek mi?
Cumhurbaşkanlığı'ndan çıkan belgede süreç boyunca "sınav planlanmaması" gerektiğinin belirtilmesi, öğretmen adaylarını harekete geçirdi. Sosyal medyada ve eğitim forumlarında "AGS erteleniyor mu?" sorusu en çok konuşulan başlık haline geldi. Ankara'daki lojistik ve ulaşım kısıtlamalarının sınavı nasıl etkileyeceği merak konusu.
Masada İki İhtimal Var
Kulislerden sızan bilgilere göre MEB ve ÖSYM, bayram tatilinin hemen bitiminde acil gündemle bir araya gelecek. Atama bekleyen binlerce öğretmenin kaderini belirleyecek sınav için masada iki seçenek var: Ya takvim değiştirilmeyerek risk alınacak ve sınav 12 Temmuz'da yapılacak ya da Ankara'daki olağanüstü durum nedeniyle sınav tüm Türkiye'de ileri bir tarihe kaydırılacak.