Norm fazlası öğretmen sorunu Cumhurbaşkanlığının gündeminde
Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere öğretmenlerin norm fazlası olma durumu Milli Eğitim tarihinin en yüksek seviyesine yükselmiş durumdadır. Yapılacak olan ufak bir yasal düzenleme ile öğretmenlerin norm fazlası olmasının önüne geçmek mümkünken var olan derslerin saatlerinin azaltılması sebebiyle çok sayıda öğretmen bu duruma düşmeye devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı çok sayıda branşın ders Saatini azaltacak ve norm fazlası durumuna düşürecek yeni planlamalarla eğitim öğretim yılını başlattı
Özellikle çoklu yabancı dil uygulaması olarak adlandırılan okulların yürürlüğe girmesi sebebiyle ders saatleri azalan çok sayıda branşın öğretmeni saatlerce uzaklıktaki okullara tayin olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ise bu uygulamadan geri adım atmayacağını her fırsatta dile getirmişti.
Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise eğitim sistemi ile ilgili yapılan düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından incelendiği bilinmektedir. 4 yıllık lise eğitiminin kısalması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan program Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından çok sayıda öğretmenin norm fazlası durumuna düşeceği gerekçesinde bulunduğu çeşitli durumlardan ötürü reddedildi.
Bahsi geçen düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı tarafından revize edilerek yeniden kurula sunulacak.
Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından bu gerekçe dikkate alınarak verilen kararın Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından düşünülmemesi öğretmenleri norm sorunu konusunda karamsarlığa sürüklüyor.