Filenin Sultanları Destan Yazdı, Yeniden Dünya Şampiyonu Oldu

Filenin Sultanları Çin'de düzenlenen VNL finalinde Brezilya'yı devirerek dünya şampiyonu oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde dünya voleybolunun zirvesinde bir kez daha destan yazdı. Çin’in Makao şehrindeki East Asian Games Dome’da oynanan nefes kesici final mücadelesinde dev rakibi Brezilya ile karşı karşıya gelen Filenin Sultanları, sahada adeta fırtına gibi esti. Rakibini 3-1’lik skorla deviren ay-yıldızlılarımız, VNL şampiyonluğuna ulaşarak tüm Türkiye’ye büyük bir gurur ve coşku yaşattı.

TRT 1 ve tabii platformundan naklen yayınlanan ve ekran başındaki milyonları kenetleyen tarihi karşılaşmada milli takımımız, mücadelenin ilk düdüğünden itibaren sahaya yüreğini koydu. File önündeki geçilmez bloğu, savunmadaki pes etmeyen direnci ve hücumdaki öldürücü vuruşlarıyla Brezilya’ya nefes aldırmayan Filenin Sultanları, oyunun kontrolünü elinden bir an olsun bırakmadı.

VNL Tarihinde 2. Altın Madalya Gururu

Milletler Ligi’nde üst üste 8. kez final etabına kalayarak kırılması imkansıza yakın bir istikrar tablosu çizen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu zaferle birlikte organizasyon tarihindeki 2. altın madalyasını müzesine götürdü. Daha önce 2023 yılında Çin’i devirerek ilk VNL şampiyonluğuna ulaşan ve 2018’de gümüş madalya kazanan ay-yıldızlı ekibimiz, Brezilya karşısında aldığı bu tarihi galibiyetle zirvedeki yerini perçinledi.

Saha içinde sergiledikleri azim, takım ruhu ve bitmek bilmeyen hırslarıyla bir kez daha göğsümüzü kabartan Filenin Sultanları, Makao’da Türk bayrağını en yüksekte dalgalandırarak adlarını voleybol tarihine bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haberleri