LGS kapsamındaki merkezi sınav kaldırılacak yerine KGS gelecek
Sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşebilmek için girilmesi gereken LGS kapsamındaki merkezi sınav diğer sınavlardan farklı olarak öğrencilerin eğitim öğretim hayatları boyunca bir defa girebileceği sınav olarak bilinmektedir.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak adlandırılan sistem sebebiyle LGS kapsamındaki merkezi sınavın baştan sona değişmesi gerekiyor.
LGS olarak bilinen merkezi sınav, 2028 yılından sonra kaldırılacak. Yerine KGS olarak adlandırılan sınav getirilecektir. 2028 yılından sonra Türkiye Yüzyılı Maarif modeli olarak adlandırılan sisteme ortaokullar tarafından tamamen geçireceğinden dolayı soru sistemi de baştan aşağı değişecek.