Ödül Değerlendirme Sürecine İki Yeni Madde Daha Eklenecek
Bilindiği üzere her yıl ödül verilecek olan öğretmenlerle ilgili titiz bir çalışma yürütülür. Ödül değerlendirme iş ve işlemleri okul müdürleri tarafından yerine getirilen önemli ilk görevlerdir. Söz konusu görevler herhangi bir personele devredilemez.
Ödüle teklif edilmesi için öğretmenlerin sahip olması gereken kriter nelerdir?
Okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerin ödül alabilmesi için 1 adet üstün başarı belgesine sahip olmaları gerekiyor. Üstün başarı belgesi olan öğretmenlerin somut veriler ışığında değerlendirme işlemleri okul müdürleri tarafından yerine getirilir.
Yapılan değerlendirme işlemlerinin ardından kontrol amacıyla ilçe milli eğitim müdürlükleri sürece dahil olur. İlçe milli eğitim müdürlüklerinin ardından ise sürece son olarak il milli eğitim müdürleri girerek süreç tamamlanmış olacak.
Bakanlık ödül değerlendirme sürecine iki yeni madde daha ekleyecek
* Milli Eğitim Bakanlığı ödül değerlendirme iş ve işlemleri için daha adaletli bir sürecin yürütülmesi amacıyla değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Buna göre son 3 yıl içerisinde ödül almış olan personel, herhangi bir biçimde ödül almak için teklif edilmeyecek.
* Öte yandan son 3 yıl içerisinde kınama cezasından daha ağır cezası bulunan öğretmenlerin yani aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almış olan öğretmenlerin değerlendirme sürecine tabi tutulması mümkün olmayacak.