Her yıl vergi dilimi oranları üzerinden belirlenen tutarlar yeniden değişti. Ocak ayından itibaren tüm öğretmenlerin vergi dilimleri yeniden %15’e çekilecek. Ancak yeni belirlenmiş olan tutarlar bu kapsamda büyük merak uyandırmaktadır.
Vergi dilimi %15’e sabitlenemedi
Vergi dilimlerinin %15’e sabitlenmesi ile ilgili yapılan teklifler maalesef yine karşılık bulmadı. Enflasyonla mücadele sebebiyle alınan tedbirler gereği vergi dilimi yine %15’e sahiplenemedi.
Vergi dilimi sistemi olarak adlandırılan sistem yine 3 dilimden oluşmaktadır
Vergi dilimi sistemi değişmedi 2026 yılının ocak Aralık döneminde de memurlar %15, %20 ve %27 vergi dilimine tabi olacak.
Vergi dilimi için gelir sınırları da belli oldu
%15’lik vergi dilimi 0 TL – 198 Bin TL
%20’lik vergi dilimi 414 Bin TL’nin 198 Bin TL’si için 29.700 TL
%27’lik vergi dilimi 1 Milyon 505 Bin TL’nin 414 Bin TL’si için 71.900 TL
Memurlara yapılacak olan tahmini %18,7 oranındaki zamma göre memurların mayıs ayında %20’lik vergi dilimine girmeleri beklenmektedir. Ocak ve Temmuz arasındaki mali dönem için öğretmenlerin ek ders ücretlerinden yine vergi alınmayacak.