Aday Memurken Görevden Alınan Memurlara 3 Yıl Atanma Yasağı Geldi
Son yayımlanan resmi gazete aday memurken aldığı disiplin cezası sebebiyle devlet memurluğu sona eren memurlara yeni bir kısıtlama getiriyor. Yeni düzenleme gereği Devlet Memurları Kanunu içerisindeki 56. madde aşağıdaki şekilde değişti.
"MADDE 56- Adaylık süresi içinde; temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin herhangi birinde başarısız olanlar, birden fazla uyarma ve/veya kınama cezası almış olanlar ile aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesinin
durdurulması cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişikleri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Kamu Personel Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir. Bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) üç yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar."