Okullara iki denetim birden
İlk denetim okulum temiz olacak
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da okulum temiz kapsamında düzenlenen denetim faaliyetlerini devam ettirmektedir. Söz konusu okulum temiz işlemleri ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde başlamıştı. Ancak sonrasında rutin bir hale gelen ilgili denetimler için okulların hazırlaması gereken çok sayıda evrak bulunmaktadır. Başvuruların ardından konuyla ilgili okullara denetim için görevli personelce ziyarette bulunulacak.
Okullarda bu kapsamda evrak denetiminin yanında bir de temizlik denetimi yapılacak. Okulların sterilizasyonu ve diğer sağlık tedbirleri ile ilgili aldıkları tedbirler incelenecek.
İkinci denetim ise İş Sağlığı ve Güvenliği
Okullar Ekim ve Kasım ayları içinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında denetime alınacak. İlgili denetimler kapsamında okullar baştan sona denetlenecek. Kapısından penceresine okulların tüm fiziki birimleri bu kapsamda denetime alınacak.