TYP Sona Eriyor, Kadrolu Temizlik ve Güvenlik Personeli Alımı Yapılacak

TYP sona eriyor. Kadrolu temizlik ve güvenlik personeli alımı yapılacak. Alımlar ne zaman yapılacak?

TYP Sona Eriyor, Yeni Düzenleme İle Sürekli Çalışan Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okulların temizlik personeli ve güvenlik görevlisi ihtiyacı TYP (Toplum Yararına Hizmet Projesi) kapsamında yürütülmektedir. Ancak temizlik personeli olarak görev yapmakta olan çalışanların yaz tatilinde görevlendirmeleri sona erdirilmektedir.

Okullardaki güvenlik açığı da unutulmadı

Öte yandan uzun bir süredir okullara güvenlik personeli görevlendirmesi de yapılamadığından dolayı oluşan güvenlik açıkları ve yaşanan riskli durumlardan ötürü bakanlık tüm bu sorunları çözecek köklü bir düzenlemeye gitme kararı aldı.

Buna göre TYP olarak adlandırılan sistem artık sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı sürekli olarak çalıştırmak üzere toplam 70 bin adet güvenlik personeli ve temizlik görevlisi istihdam edecek. Bahsi geçen işe alım işlemleri için başvuruların Ocak ayı içerisinde alınması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haberleri