Kamuda taşeron firmalarda yıllardır asgari ücretle çalışan işçiler, 2 Nisan 2018 itibariyle kadroya alındılar. Fakat işçilerin asgari ücretle olan imtihanı bir türlü bitmek bilmedi. 

Kadroya geçince sendikalı işçi olma hayali kuran işçiler ücretlerinin düzeleceğini umarken büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Belediyelerin haricinde ki kamu kurumlarında fedakarca çalışan 200 bin işçi asgari ücret + yüzde 4 zamma tabi tutuldu. Yüksek hakem kurulu kararları ile bağıtlanan kamu toplu sözleşmesi ile 4 D kadrosunda istihdam edilen işçiler, asıl kollarından TİS'e edilmek. 

Yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya platformu Twitter'dan dile getirmeye çalışan işçiler, kurdukları 4 D'li kamu işçileri platformlarında başlattıkları hareketle #TÜKENDİK696 etiketi ile  ülke gündemine girmeyi başardılar.

1 Kasım 2020 tarihinde toplu iş sözleşmesi ile tanışacak olan işçiler bazı sendikaların yardımcı iş kolları üzerinden TİS'e dahil olma taleplerine tepki gösteriyorlar. 

İşçiler ayrıca pandemi döneminde yüksek enfeksiyon bulaş riskine rağmen en ön safta özellikle Hastanelerde fedakarlıklarını sürdürüyorlar. Haklı taleplerinin karşılanmasını bekleyen 4 D'li kamu işçileri 1 Kasım'da yeni bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar.

İşçilerin Twitter'da #TÜKENDİK696 hashtag'i ile düzenlediği etkinlik ülke gündemine girdi.