Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 900 bin 4/D sürekli işçi başta olmak üzere kamu işçilerine ilave tediye ödemelerinin 14 Aralık 2020 itibari ile hesaplara geçmeye başladığını açıkladı. Yılda 52 günlük tediye bilindiği üzere 4 taksit şeklinde 13 günlük olarak yatıyor. 2020 yılının son tediyeleri bugün işçilerin hesaplarına yatıyor.

2021 İlave tediyeler ne zaman yatacak?

Yılda 4 taksit olarak ödenen tediyeler 2020’de Ocak, Mayıs, Temmuz ve Aralık aylarında yatmış oldu.

2021’DE TEDİYELER SÜRECEK Mİ?

4/D'li işçilerin ilave tediye hakkı yeni yılda da aynen devam edecek.

İlave tediye sendikal kazanım değil, devletin işçiye verdiği ikramiye olarak geçmektedir. Yılda 4 kez verilen ilave tediyelerin, ödeme tarihlerini devlet Resmi Gazete yoluyla kamuoyuna duyurur.

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda yine Ocak aylarında 1. tediyeler verilmiş olup, 2. ve 3. tediye tarihlerinde kısmi değişiklik olsa da genel anlamda 4. tediyeler yine Aralık ayın itibariyle işçilere ödenmiştir.

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı'nın onayı ile genellikle yılın ilk 6 ayını kapsayan ilave tediyelerin ilk iki taksidinin ödeme tarihleri Ocak itibariyle kamuoyuna duyuruluyor. 

Kalan 2 taksit ise 2. tediye ödemesi gerçkeleştikten sonra açıklanıyor. 

Konuyla ilgili tediyelerin devam edip etmeyeceği yönünde gelen soruların cevabı nettir. Tediye kamu işçilerine yılda 4 kez olarak devlet tarafından ödenir. Ayrıca yılda 2 kez 30+30 ikramiye ödemesi de yapılır.

Tediye Ücretleri Hakkındaki Görüşlerinizi Diğer kamu işçileri ile paylaşmak için tıklayınız !