Olayla ilgili Öz Sağlık Sendikasından yapılan açıklamada;

Sinop Şube Başkanımız Esra Gelişli hakkında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı bir etkinlik bahane edilerek başlatılan linç kampanyası kabul etmiyoruz. Sorumlular hakkında gerekli hukuki takip yapılıyor.

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI DEVLET SERT:

“SİNOP ŞUBE BAŞKANIMIZ ÜZERİNDEN KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTENLERİN TAMAMI HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

“ESKİMİŞ İDEOLOJİK SENDİKACILIKTAN MEDET UMANLAR, ÖZ SAĞLIK-İŞ VE HAK İŞ VİZYONUNA ERİŞEMEZ”

Sinop HAK-İŞ İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Esra Gelişli’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde, hasta olmayan alanda yapmış olduğu hediyeleşme faaliyeti bahane edilerek başlatılan olayların linç kampanyasına dönüşmesine  tepki gösteren Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, tarafların tamamı ile hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyledi.

Genel Başkan Sert, başlatılan karalama kampanyasının linçe dönüştürüldüğünü ve HAK-İŞ’e, Öz Sağlık-İş’e karşı olan tüm grupların birleşerek yürüttükleri organize bir durum yaşandığını kaydetti.

Sert yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Sinop Şube Başkanımız Esra Gelişli ve ekibinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği sebebiyle Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki üyelerimizi ziyareti ve hediyeleşme faaliyetine bir doktorun tepkisi ile başlayan olaylar, ne yazık ki bir karalama, bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür.

Kamera kayıtları ve görgü tanıkları ortada iken, üstelik Şube Başkanımız Esra Gelişli hanımefendinin olaylara ilişkin açıklaması tek taraflı bırakılmışken, mal bulmuş mağribi tavrı ile siyaset, kadın kuruluşları, işkolu ayrı olan sendikalar vs tüm kesimlerin bir araya geldiği bir karalama kampanyası ile karşı karşıyayız.

Hiçbir araştırma, soruşturma, dinleme yapılmadan, tüm çağrılara rağmen kamera kayıtlarına dahi bakılmaksızın, acil serviste hastaları rahatsız ettiği iddiasıyla bu kampanyayı köpürtenler, haksız itham, iddia ve suçlamalarda bulunan herkesi öncelikle hem Şube Başkanımızdan hem Sendikamızdan hem de konfederasyonumuzdan kamuoyu önünde özür dilemeye çağırıyoruz.

Ancak eskimiş ideolojik sendikacılıktan medet uman ve bu linç üzerinden Öz Sağlık-İş, HAK-İŞ ve Şube Başkanımız Esra  Gelişliyi hedef alanlardan, hukuk önünde de mutlaka hesap soracağız.

Bizler hakkaniyet, adalet, hak-hukuk-kazanımlar üzerinden sendikal faaliyetlerimizi yürütürken, kurumlarımıza, işyerlerimize ve oradaki personele nasıl yaklaşılması gerektiğini bilen, faaliyetlerimizi saygı ve tercihler üzerinden yürüten bir sendikayız.

Önce karalama kampanyası başlatıp, bunu linç etmeye dönüştüren, bunu yaparken de ne kadar kendisini ötelenmiş hisseden grup varsa hepsinin bir araya gelmesi Sinop ölçeğinde, sendikamız ve konfederasyonumuzu hedef alan bir oyundur. 

Bu oyunu görüyoruz ve hodri meydan diyoruz. Biz adalete inanırız, hukuka güveniriz.

Çamur siyaset, çamur sendikacılık yapanlar acaba gerçekler ortaya çıktığında ne tür bir savunma yapabilecekler?

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası olarak üyemizi ve işçiyi biz koruruz. 

Hiçbir zaman çalışanın yanında olmayan, sorunları ile ilgilenmeyen bu yapıların, dumanlı hava koklayarak ortaya çıkmaları, linç ve karalama kampanyası yürütmeleri belki kendi sendikal bakış açılarına ve ideolojilerine iyi gelecektir ama çalışanların ve kurumların yıpratmalarına Öz Sağlık-İş Sendikası olarak izin vermeyeceğiz.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin bölgedeki başarıları ortada iken böylesine basit bir olayla hedef haline getirilmesi de ayrıca çok üzücü. 

Hukuka ve Adalete İnanıyoruz.”