Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 4 D kadrosunda çalışan işçiler ilave tediye ödemelerinin Kurban Bayramı öncesi ödenip, ödenmeyeceği konusunda yoğun araştırma yapıyor.

Artan Kurbanlık hayvan fiyatları ve yükselen ekonomik göstergeler nedeniyle, kurban kesip kesemeyeceği belli olmayan işçiler ilave tediyelerin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesini istiyor.

Henüz maaşların da Bayram öncesi ödenip ödenmeyeceği hususunda resmi açıklama yapılmazken, ilave tediye konusunda da Resmi Gazete'de açıklanan bir durum yok.

Şayet ilave tediyeler bayram öncesi ödenirse zamlı mı yatacak? İlave tediyelere enflasyon farkı yansıyacak mı?

Bu konularda tüm gelişmeleri yakinen takip ediyor ve bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Şu an itibariyle Temmuz enflasyon farkını da baz alacak olursak, Temmuz maaşlarına 14 günlük zamlı olarak fark yansıyacak. Fakat enflasyon rakamları tam açıklanmadan buradan bilgilendirme yapmamız doğru olmaz.

Ayrıca 4 D kadrosunda çalışan işçilerin 2. yıl ikinci 6 aylık maaş zammı da maaşlara yansıyacak.

Önceki yıllarda yapılan uygulamalar baz alındığında kamu işçilerinin maaşları, ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yattığı gözleniyor.

Bugünlerde hem maaş, hem de ilave tediye açıklama yapılması, ilave tediyelerin kalan 2 taksidinin ödeme tarihlerinin Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Ajans Kamu olarak gelişmeleri ve en güncel bilgileri sizlere aktarmaya devam ediyoruz.