Kamu işçilerinin maaşı bayram öncesi yatacak mı? Kamu işçilerinin maaşı bayram öncesi yatacak mı?

DÖRT AYDIR BİR GELİŞME YOK!

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde çalışan ve Yaklaşık 900 çalışanı ilgilendiren Toplu Sözleşmede aylardır bir ilerleme yok.

Hastane bünyesinde Temizlik Görevlisi, Klinik Destek, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Güvenlik görevlisi, Laborant, Anestezi Teknikeri, Tıbbi Sekreter, Teknisyen, Tekniker, Biyolog gibi hayati önem arz eden görevleri yapan 4 D'li işçilerin mağduriyeti sürüyor.

En düşük emekli aylığının 7.500 TL ‘ ye yükseltildiği bir dönemde böylesi kritik görevlerde bulunan sağlık çalışanları fazla mesai yapmalarına rağmen asgari ücret düzeyinde maaş almaları duyanları şaşırtıyor.

Peki Kocaeli Üniversitesi'nde yetkiyi elinde bulunduran ve yetki sürecinde çalışanlara büyük umutlar vaat eden Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu toplu sözleşme görüşmelerinde neden mesafe katedemiyor. Toplu sözleşme süreci neden uzadıkça uzuyor? Bilemiyoruz ama çalışanların sabrı tükenmek üzere..!

Zorlu kış şartlarında ve hayat pahalılığının git gide arttığı böylesi bir süreçte işçiler toplu sözleşmenin  bir an önce bitmesini ve geriye dönük alacaklarının ödenmesini istiyor.

Toplu sözleşme beklentileri çok yüksek olan işçiler, yaklaşık 2 yıldır yaptıkları mecburi fazla mesai ücretlerini de alamıyor.

Ajans Kamu web sitemize mail yoluyla ulaşan işçiler, bizler bu toplu sözleşmenin bir an imza altına alınmasını istiyoruz, çoluk çocuğumuz var, hayat şartları zor, yetkili sendika ne iş yapıyor, neden toplu sözleşmeyi imzalamıyor, şeklinde sitemlerde bulunan işçilerin sabrı tükenmek üzere!