Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre; Öz Sağlık-İş sendikası, sağlık ve sosyal hizmet  işkolunda 193.829 üye sayısıyla zirvedeki yerini koruyarak kendi işkolunun lider sendikası olmaya devam ediyor.

Öz Sağlık-İş Sendikasından yapılan açıklama şu şekilde;

Resmi gazetede yayınlanan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İş kollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin Temmuz 2022 Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğe” e göre ; Sendikamız  Öz Sağlık-İş, sağlık ve sosyal hizmet  işkolunda 193.829 üye sayısıyla zirvedeki yerini koruyarak kendi işkolunun lider sendikası olma geleneğini devam ettirdi. Açıklanan istatistiklere göre Sendikamız diğer sendikalara çok büyük fark atarak; Türkiye’nin en büyük 3. Sendikası unvanını da korudu.

Temmuz 2022 ayı istatistiklerini değerlendiren Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert,

“Disiplinli Şekilde Çok Çalışmanın Sonucu Olarak, Zirveyi Koruyan Teşkilatımıza Teşekkür Ederim, Hep Birlikte Çok Çalışıp, Kazanmaya Devam Edeceğiz. Kendi işkolumuzda zirveyi, Türkiye genelinde ise 3 ncü en büyük sendika olma özelliğin koruyan Sendikamızın sorumluluklarının bilinci ile disiplinli bir şekilde sendikacılığın değerlerine ve temel  ilkelerine bağlı kalarak bu başarıyı yakaladığını,

Zirveye çıkmak kadar zirveyi korumanın da önemine dikkat çekerek bunda en büyük pay sahibi olan, gece gündüz demeden büyük fedakarlıklar yaparak ailelerinden günlerce uzak kalarak sahada onurlu, dürüst ve dik mücadele veren Öz Sağlık İş Sendikamızın üyelerini, temsilcilerini, teşkilatlarımızı, şube-il-bölge başkanlarımızı, Genel Merkez Yönetim Kurulumuzu ve Genel Merkez çalışanlarımızı bu başarıdan dolayı kutluyorum”. “Ayrıca bizlere inanan ve güvenen tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.