Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasının son Olağan Genel Kurul'un Mahkeme Kararı ile iptal edildiğine dair bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada çıkan haberlere ilişkin açıklama geldi.

Öz Sağlık-İş'ten yapılan açıklamada; "Bugün sosyal medya platformları ve bazı haber sitelerinde “ ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI SON GENEL KURULU MAHKEME KARARI İLE İPTAL EDİLDİ” başlığı ile ilgili haber ve yorumlar yayınlanmıştır.

Bu dava hepimizin bildiği gibi  21 Kasım 2021 tarihindeki 3. Olağan Genel Kurulumuzun yapılmasından 1 ay sonra Genel Kurulun  İptali için açılmış bir dava  olup bugün açıklanan karar ise Yerel Mahkeme kararıdır.

Sendikamız Hukuk Bürosu konuyla ilgili zaten sürecin içerisindedir.

Teşkilatımıza zarar verecek paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir," denildi.

Yapılan bu açıklamaya göre; Yerel mahkemenin verdiği kararın itiraz ve üst mahkeme süreci henüz devam ederken kesin kararmış gibi bir algı yürütülmesi, bir takım sendikal hesaplaşmaları akla getirmiyor değil. 

Öz Sağlık-İş Sendikasının hukuk bürosu süreci yakinen takip ederken, bu tür haberlerin iyi niyetli olmadığı düşünülüyor.

Özellikle de kamuda yüz binlerce işçi toplu iş sözleşmesi sürecinin anlaşma kısmında tamda sonuna gelmişken bu tür haberler nihayetinde yüz binlerce işçinin motivasyonuna zarar verecektir.

Öz Sağlık-İş Devlet Korumasında ki Çocukların Yüzünü Güldürdü Öz Sağlık-İş Devlet Korumasında ki Çocukların Yüzünü Güldürdü

Bugün toplu sözleşme ile ilgili sürecin nihayete ermek üzere olduğu ve kamu işçilerinin güzel haberler beklediği bir gün. Umuyoruz ki kamu çerçeve protokolü ve toplu sözleşme görüşmelerinde kazanan, sevinen işçiler olur.