Kamuda 696 sayılı KHK ile 4/D kadrosunda istihdam edilen yuüz binlerce işçi, hali hazırda kamudaki diğer işçilerle farklı statülere sahip olarak, bir çok haktan yoksun olarak çalışıyor. Tayin hakkı başta olmak üzere, zorunlu emeklilik gibi bir çok önemli sorunla karşılaşan 4/D'li işçiler, yaşadıkları bu mağduriyetlerin son bulmasını istiyor.

Konuyla alakalı İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan bir teklif geldi. Koncuk, 4/D sürekli işçi kadrosundaki personelin, 4587 sayılı kanun kapsamında kamuda işçi olarak çalışan diğer personeller ile aynı haklara sahip olması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

KAMU İŞÇİLERİ AYNI HAKLARA SAHİP OLMALI

Koncuk, verdiği teklife gerekçe olarak; 27 Haziran 1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilerek, “sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece, çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanuna tabi diğer işçilerle aynı haklarla “iller arasında yer değişikliğinin” sağlanması” amaçlanmaktadır, dedi.

Sürekli işçilerin tayin, becayiş gibi haklara sahip olmadığını belirten Koncuk, “Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartlan taşıdıkları sürece, çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanuna tabi diğer işçilerle aynı haklarla istihdam edilirler” diyerek TBMM'ye kanun teklifi sundu.

KANUN TEKLİFİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ