Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tayinleri için gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. Subay, astsubay ve uzman çavuş tayinleri için bekleyiş sürerken binlerce TSK’lı açıklanacak atama sonuçlarını tarihini merak ediyor. Peki, TSK tayinleri ne zaman açıklanacak? Uzman çavuş, subay, astsubay atamaları açıklandı mı? İşte detaylar…

TSK tayinleri ne zaman açıklanacak sorusu Subay, astsubay ve uzman çavuş tayinlerini bekleyen binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Gözler TKS personel işleri tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, TSK tayinleri ne zaman açıklanacak? Uzman çavuş, subay, astsubay atamaları açıklandı mı? İşte detaylar…

TSK TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayının sonuna gelinirken, tayin başvurusunda bulunan TSK personeli yapılacak açıklamayı bekliyor. TSK tayinleri her yıl Haziran aylarında belli oluyor. 2022 TSK atama takvimi için henüz bir açıklama gelmiş değil. TSK tayinleri ile ilgili önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama gelmesi bekleniyor.

JANDARMA TAYİNLERİ BELLİ OLDU!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, 27 bin 283 personeli kapsayan genel atamalar belli oldu. 2022 yılı genel atamaları kapsamında; 1’inci, 2’inci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci hizmet bölgelerinde görevli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan hizmet süresini tamamlayan ve sıralı hizmet bölgelerine atama tebligatı alan personelin yeni görev yerleri açıklandı.

Atamalar, görevli olduğu 1’inci, 2’inci, 3'üncü sıralı hizmet bölgelerinde (batıda) ve 4’üncü ile 5’inci (doğuda) derece hizmet bölgelerinde, hizmet süresini tamamlayarak atama tercih hakkı kazanan personel ve temdit başvurusunda bulunan personel ile öncelikli sıralı hizmet bölgesine atanma isteğinde bulunan personelin tercihleri dikkate alınarak yapıldı.

Atama takvimine uygun olarak yürütülen genel atamalar, batıdan-batıya, batıdan-doğuya ve doğudan-batıya şeklinde 5 bölge kriterle belirlendi.