Bununla birlikte Android’in bayrak taşıyanı kim sorusuna verebildiğimiz Samsung yanıtı, Android işletim sisteminin gelişiminin kimin ekseni etrafında gerçekleştiğini de açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu durumu Android 13 işletim sisteminin yeni özelliğinde de göreceğiz.

Takvimler geçtiğimiz yılın Mayıs ayını gösterdiğinde tanıtılan ve yıl sonuna doğru da kullanıma sunulan Android 13 işletim sistemi çok önemli bir özelliği de bünyesinde barındırıyordu. Google tarafından “A/B Kesintisiz Güncelleme” ismi verilen bu özellik sayesinde, artık Android 13 ve sonrasını kullanan akıllı telefonlar güncelleme yapabilmek için telefonu esir almayacak. Bir diğer ifadeyle, telefonun güncelleme dosyalarını indirmesi ve kurması aşaması için artık kullanıcıların telefonlarını kapatmaları gerekmeyecek.

İşte bu özelliğin yaygınlaşması ve bir an önce kullanıma sunulabilmesi için markalara çağrı yapan Google’ın bu isteğine ilk cevap veren isim Samsung oldu. Güney Koreli teknoloji devi tarafından 1 Şubat’ta tanıtılacak olan Galaxy S23 serisi markanın A/B Kesintisiz Güncelleme özelliğine sahip ilk cihazları olacakken, yakın zamanda bu özelliğin tüm Android ailesinde yaygınlaşması bekleniyor. Samsung Android için önemli bir adım atıyor.

Hesabına bilinmeyen yerden para gelenler dikkat! Hesabına bilinmeyen yerden para gelenler dikkat!

Cnnturk