Ordu, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 ilde yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak.

Güneyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtınanın hızının saatte 70 kilometreye kadar ulaşacağı öngörülüyor.

Soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray için rüzgarın, öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

ORDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sarı uyarıda, Ordu’da şiddetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarın öğlen saatlerinden itibaren etkili olacak şiddetli rüzgarın yer yer fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Yapılan uyarıda fırtınanın 9 Şubat tarihine kadar etkili olacağına dikkat çekilerek, “Güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarın İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (saatte 40-70 kilometre) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yarından itibaren şehrin genelinde fırtına beklendiğini duyurdu ve fırtınanın şiddetli olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Şubat’ta şehrin genelinde fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtına konusunda vatandaşlar sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla uyarıldı. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Başkent Ankara’da yarından itibaren yer yer kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenmektedir. Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuz halinde olup; ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklarına karşı vatandaşlarımızın da dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz.”

BURSA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa’da ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 8 Şubat pazartesi 03.00’dan, 9 Şubat salı 03.00’ a kadar sürmesi tahmin edilen kuvvetli rüzgar için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuvvetli rüzgarın, Marmara’nın doğusu, İç Ege ile Batı Akdeniz’de fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir."