Spotify hacklendi.

TechRadar 'ın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre dünyanın en çok kullanılan müzik uygulamaları arasında olan Spotify hacker saldırısına uğradı. Edinilen bilgilere göre söz konusu uygulamadaki 300 bin hesabın hacker saldırısı sonucu çalındığına , ele geçirildiğine yer verildi. 

HANGİ BİLGİLER ÇALINDI

Spotify hesaplarının hacklenmesi sonrası Techradar'ın aktardığı bilgiye göre kullanıcıların e posta adreslerinin , şidrelerinin diğer kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiğine yer verildi. 72 GB'lik Soptify kullanıcı verisi bulunmaktadır. 

Söz konusu habere göre ele geçirilen hesapların büyük bir çoğunluğunun premium üye oldukları , yani uygulamayı ücretli olarak kullanan aboneler oldukları bildirildi. 

ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİN AÇIKLAMASI GELDİ

Söz konusu hackleme olayının ardından Spotify yetkilileri bir açıklamada bulundu ve uygulamayı kullananların şifrelerini değiştirmelerini ve aynı şifreleri diğer platformlarda kullanmamaları gerektiği uyarısında bulundu. Spotify hesabı şifre değiştirme, sıfırlama işlemi https://www.spotify.com/tr/password-reset/ saytasından yapılır.