WhatsApp'ın bilinen özelliklerinin yanından pek kimsenin bilmediği gizli özellikleri de var. Bunlardan biri de adınızı görünmez yapmak... Bunu yapmanın yolu ise çok basit...

WhatsApp cep telefonu kullanıcılarının olmazsa olmaz uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Anlık mesajlaşma, görüntülü konuşma, gruplar, bildirimler... Kullanıcıların deneyimini iyileştirmek için çok sayıda özellik uygulayan WhatsApp'ın çok fazla gizli özelliği de var. Ama bir çoğunu haberimiz bile olmadığı için kullanamıyoruz.

Bu gizli özelliklerinden biri de kullanıcıların adlarını başkaları tarafından görünmez hale getirmek... Uygulama kullanıcıların boş bir ad oluşturmasına izin vermese de, basit bir hileyle gizliliği korumak için adınızı gizleyebilir veya boş bırakabilirsiniz.

İşte WhatsApp'ta sizi 'görünmez' yapacak o gizli yol...

- İlk olarak, cep telefonunuzda ve PC'nizde Whatsapp'ı açın

- Sonra bu iki sembolü kopyalayın ⇨ ຸ

- Ardından, Whatsapp'taki Ayarlar seçeneğine gidin.

- Mevcut Whatsapp adınıza ve ardından kalem simgesine dokunun.

- Ok sembolünü kaldırın, (⇨ bunu silin sağdaki işaret kalacak) ve adınızı değiştirmek için Tamam'a dokunun.

- Ve WhatsApp'ta adınız boş kalacak. Artık isimsizsiniz.

Teknolojioku'nun haberine göre; biri size bir WhatsApp grubuna eklerse size kişi olarak eklemediği sürece adınızı göremez. WhatsApp’ın güncellenmesi biraz zaman aldığı için güncellenmiş adınızı çok kısa bir süre sonra görebileceksiniz.