Yayın hayatına başladığı ilk günden beri sinema ve televizyon dünyasını değiştiren Netflix, neredeyse her ay yeni yapımlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Birçok oyuncunun ve yönetmenin yer aldığı bu yapımlara milyonlarca dolar yatırım yapan Netflix, kimi zaman istediği kaliteye ulaşamıyor. Ancak şunu ifade etmekte fayda var, Netflix zaman içerisinde oldukça fazla gelişim gösterdi. Öyle ki bu yılın en iddialı Oscar adaylarından biri olan Roma filmi tamamen Netflix tarafından yaratıldı. Biz de sizin için Netflix’in şu ana kadar yayınladığı en iyi filmleri mercek altına aldık. 

1

Roma

Netflix’in en iyi yapımı olarak lanse edilen Roma filmi ünlü yönetmen Alfonso Cuaron’un imzasını taşıyor. 2019 Oscar adayları arasında oldukça iddialı bir konumda olan film, Meksika’lı bir hizmetçi olan Cleo’nun hayat hikayesine odaklanıyor. Bu hayat hikayesinib yanı sıra Meksika’nın 1970’lerdeki toplumsal durumlarını da gözler önüne seren film kesinlikle izlemeniz gereken Netflix yapımlarından biri.

2

The Ballad of Buster Scruggs

Ünlü yönetmenler Ethan ve Joel Coen’in yönettiği The Ballad of Buster Scruggs, farklı hikayeleri barından bir antoloji filmi. Bu yılın 2 Oscar adaylığı kazanan film, izleyenlerin keyif aldığı bir seri olarak görülüyor.

3

Annihilation

Netflix’in bilimkurgu türündeki filmi Annihilation, gerçekleşen olaylardan ötürü karantinaya alınan ve bu bölgeye gönderilen görevlilerin yaşadığı sıra dışı olaylara odaklanıyor. Kadrosunda Natalie Portman ve Oscar Isaac gibi isimlerin bulunduğu film Netflix’in başarılı yapımlarından.

4

Bird Box

Yine bu yılın iyi yapımlarından olan Bird Box, kısa bir sürede Netflix’in en çok izlenen filmi oldu. Oscar Ödüllü Sandra Bullock’un başrolünü üstlendiği film post-apokaliptik bir dünyayı gözler önüne seriyor. Bu tür kıyamet senaryolarından hoşlanıyorsanız, Bird Box tam olarak size göre.

5

Okja

Netflix’in Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmi Okja, en yakın arkadaşı Okja adında büyük bir hayvan olan Mija’nın hikayesini anlatıyor. Başarılı filmin kadrosunda ise Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton ve Lily Collins gibi isimler bulunuyor.

6

Beast of No Nation

Ünlü yönetmen Cary Fukunaga’nın yönettiği Beast of No Nation, Netflix’in ilk başarılı filmlerinden. Bir Afrika ülkesinde korkunç bir savaşa maruz kalan bir çocuğun hikayesine odaklanan filmin başrolünü ise Idris Elba üstleniyor.

7

Bright

Netflix’in fantastik türündeki filmi Bright, orkların ve insanların bir arada yaşadığı bir dünyayı konu ediniyor. Başrollerini Will Smith ve Joel Edgerton’un paylaştığı film listenizde kesinlikle yer almalı.

8

Polar

Netflix’in bu yıl çıkardığı diğer bir film olan Polar, kiralık katilliği bırakmış bir adam olan Duncan Vizla’nın yine olayların ortasında kalmasına odaklanıyor. Ünlü film serisi John Wick’e benzerliğiyle dikkat çeken yapımın başrolünü ise Mads Mikkelsen üstleniyor.

9

Cargo

Netflix’in yine kıyamet sonrasına odaklanan bir filmi olan Cargo, korku türünün en sevilen örneklerinden zombileri odak noktasına taşıyor. Sherlock’tan tanıdığımız Martin Freeman’ın yer aldığı film gerilim severler için en iyi seçeneklerden bir tanesi.

10

To All the Boys I’ve Loved Before

Romantik komedi türündeki Netflix filmi To All the Boys I’ve Loved Before, sıradan bir kız olan Lara Jean’ın aşık olduğu erkeklere yazdığı mektupların sonucu hayatının karışmasına odaklanıyor. Netflix’in en eğlenceli yapımlarından biri olarak lanse edilen filmin başrollerini ise Noah Centineo ve Lana Condor paylaşıyor.