Kullanım koşulları ile gizlilik ilkelerinde değişikliğe giden ve Şubat ayı ile birlikte facebook ile verileri paylaşmaya başalayacak olan Whatsapp kullanıcı kaybetmeye şimdiden başladı. Yaklaşık 4 yıldır kullanımda olan Telegram, Whatsapp'tan vazgeçenlerin 1 numaralı yeni durağı oldu. Nikolai ve Pavel Durov tarafından geliştirilen anlık şifreli mesajlaşma hizmeti Telegram güvenlik anlamında şifreleme sisteminin kalitesiyle biliniyor.

Bugüne kadar, hükümetler de dahil olmak üzere üçüncü taraflara 0 bayt kullanıcı verisi açıkladığını iddia eden, yani kullanıcı verilerini yüzde yüz oranında koruduğunu ifade eden Telegram Android ve İos marketlerden (playstore, appstore) akıllı cihazlara indirilebilirken, aynı zamanda bilgisayarlara da indirilip kurulabiliyor!

Telegram'da herkese açık bir kullanıcı adı belirleyebilirsiniz. Daha sonra diğer kullanıcıların sizi bu kullanıcı adıyla bulması mümkün hale gelir. ‘Genel sonuçlar’ altındaki kişiler aramasında görünürsünüz. Sizi bulan kişilerin numaranızı bilmeseler bile size mesaj gönderebilir.

Telegram Nereden, Nasıl Yüklenir?

Android için Telegram yüklemek için tıklayın

iPhone / iPad için Telegram için tıklayın

PC/Mac/Linux için Telegram için tıklayın