Kahramanmaraş depremlerinin ardından okullarda yarıyıl tatili uzatılarak okulların geç açılmasına karar verilmişti. Kısa bir süre önce yeniden okullarına devam eden öğrenciler ikinci ara tatilin ne zaman başlayacağı konusunda araştırmalarına devam ediyor.

2023 yılı için okulların ikinci ara tatilleri için Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile birlikte ara tatil tarihi belli oldu. Belirlenen 2023 yılı iş takviminden sonra ikinci ara tatilin 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında olacağı belirtildi. Belirlenen iş takvimine göre okulların ikinci ara tatilinin ertelenip ertelenmemesi konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

2022-2023 İkinci dönem Ara Tatil Tarihi Belli Oldu
2022-2023 yılının 2. Dönem ikinci ara tatili öğrenciler tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2022-2023 yılı iş takvimine göre ikinci ara tatilin tarihi yayınlandı. Buna göre; İlkokul, ortaokul ve Liseler için 17-20 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatilleri başlayacak.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından 71 ildeki okullar 20 Şubatta açılırken, Deprem bölgelerinde olan 10 il ise mecbur olmamak kaydıyla kademeli olarak kısmen açılmıştı. Depremden dolayı 2.dönem ara tatillerinin uzaması nedeniyle geçen yıl Nisan ayında gerçekleşen ikinci ara tatilin bu yıl da Nisan ayında gerçekleşip gerçekleşmemesi merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamalar doğrultusunda ikinci ara tatilin ertelenmesi konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ara Tatil Ne Zaman? Ara Tatil ve Bayram Birleşecek Mi? Ara Tatil Ne Zaman? Ara Tatil ve Bayram Birleşecek Mi?


Okullar Ramazan da Tatil Olur mu?
Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 takvimine göre, Lise, Ortaokul ve İlkokulların 2.dönem ikinci ara tatilleri 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Ramazanda okulların tatil olup olmayacağı ise öğrenciler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

2023 yılı 1. ara tatili Kahramanmaraş depremlerinin meydana gelmesinden dolayı 20 Şubata kadar ertelenmişti. İkinci ara tatil ise geçen yıl olduğu gibi yine Nisan ayında olacağı belirlendi. 17-20 Nisan da okullar kısa bir süreliğine tatil olacaklar, aynı zamanda ikinci ara tatilin ramazana denk gelmesi nedeniyle, ikinci arar tatilin ardından okullar yeniden eğitim ve öğretim takvimine dönüş yapacak.