Meteoroloji uzmanlarından geçtiğimiz haftadan bu yana kar fırtınası uyarıları gelmeye devam ediyor. Bu hafta özellikle ülkenin kıyı kesimlerinde beklenen kar fırtınasından dolayı okullar tatil edilecek mi? 4 Aralık Pazartesi günü okullar tatil mi?

Meteoroloji uzmanları geçtiğimiz haftadan bu yana birçok il için kar yağışlarının erkili olabileceğine dair uyarılarda bulunuyor. Özellikle kıyı kesimlerde karlar birlikte etkili olması beklenen fırtınanın çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olası durumlara sebebiyet verebileceği de belirtililiyor. Vatandaşların bu gibi durumlara karşı dikkatli olması için uyarılar gelmeye devam ederken asıl merak edilen karın etkili olacağı illerde okulların tatil olup olmayacağı oluyor!

Meteoroloji uzmanları yeni hafta için neler diyor?
Meteoroloji uzmanlarından alınan son hava tahmin raprolarına göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya Kesimi, Kıyı Ege, İstanbul, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İstişare Kültürü ve İkinci Öğretim İstişare Kültürü ve İkinci Öğretim

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden, yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor

Uzmanların uyarı yaptığı illerde okular tatil olacak mı?
Meteoroloji uzmanları yaptıkları uyarılarında; Yağışların, Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bununla beraber Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden, yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Uyarılarını peş peşe yaptılar. Belirtilen bölgelerde okulların tatil olup olmayacağına ilişkin henüz herhangi bir haber yayımlanmadı. Ancak uzmanların uyarılarının olduğu illerde okulların tatil olması muhtemel bir olay olarak görülüyor.

Editör: Haber Merkezi