İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi gören milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran gelişme yaşandı. İki ülkede 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçiliyor. İzlanda ve İngiltere'de öğrenciler artık sadece 4 gün okula gidecek. Norveç'te ise belirlenen bazı pilot okullarda bu sistem uygulanmaya başlanmıştı. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkeleri 4 günlük mesai uygulamasına geçmişti.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Bilindiği gibi İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler haftada 4 gün mesai yapıyor. Bu ülkelerden İzlanda, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden biri olan Norveç’te şimdi de 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçildi. Bunun sebebi olarak da Avrupa’da derinleşen enerji krizi ve bunun sonucunda da okullarda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlanmak istenmesi gösteriliyor.

1 Nisan tarihinde okullar tatil edilecek mi? 1 Nisan tarihinde okullar tatil edilecek mi?

Norveç’te bazı pilot okullarda haftada 4 gün ders ve 3 gün tatil dönemine geçiş yapıldı. Bu şekilde okullarda durumun iyi olduğu ve dönemin bu şekilde devam edeceğine yer verildi. Fakat çocukların bu uygulama ile uzaklaşacağı yönünde fikirler savunanlar da bulunuyor.

TÜRKİYE’DE OKULLAR 3 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Bilindiği gibi Türkiye’de uzun yıllardır MEB okullarında 5 gün ders, 2 gün tatil uygulaması yürütülüyor. Avrupa’daki 4 gün okul, 3 gün tatil sisteminin Türkiye’de de uygulanıp uygulanmayacağına dair henüz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama gelmedi. Açıklama yapılması durumunda haberimizde yer vereceğiz.

Kaynak:tgrthaber.com.tr