Bakan Tekin TRT Haber’e yaptığı açıklamalara göre:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son açıklamalarda öğrencilerin 70 ders geçme puanlarından öğretmenlerin kariyer basamakları sınavlarına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.


Bakan Tekin TRT Haber’e yaptığı konuşmalarda deprem bölgesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oldukça titiz davrandığını belirterek; "Okullar açıldığında 11 Eylül itibarıyla eğitim öğretim sürecini sorunsuz şekilde başlattık. Hızlı bir şekilde bize ayrılan bütçe olanakları çerçevesinde 2 bin 500 civarında yeni derslik yaptık, 45 bin civarında dersliği elden geçirdik. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığında 6 Şubat'tan önceki derslik düzeyini hedefliyoruz. Planlamamızı ona göre yaptık." dedi. Açıklamalarının devamında Türkçe ders geçme notundan, öğretmenlerin kariyer basamaklarından bahsetti.


Öğretmenlerin kariyer basamakları sınavlarına...
Bakan Tekin yaptığı açıklamalarda öğretmenlerin kariyer basamakları sınavlarına katılımın oldukça yoğun olduğundan bahsederek; uzman öğretmenlik için 58 bin 967, başöğretmenlik için 3 bin 921 öğretmeninin başvurduğunu, başvuranların yüzde 99,4'ünün sınava girdiğini ve sonuçların bugün açıklandığı belirtti. Bununla beraber öğretmen odası buluşmaları hakkında ise;

"Öğretmenler Odası Buluşmaları" adı altında öğretmenlerle bir araya geldiklerini belirten Tekin, "Her ayın ilk cumartesi günü hangi ildeysem Bakanlığımızın bir sistemi var, orada randevu butonu oluşturuyoruz. Toplantı yapacağımız salonun kapasitesine göre ki bugüne kadar genellikle 250 bandında oldu. 250 arkadaşımız katılıyor, oturuyoruz, herkese söz hakkı veriyoruz. Katılımcılar projelerinden, eğitim sistemiyle ilgili düşüncelerinden bahsediyorlar. Zümre toplantılarında konuştuklarını tutanaklayıp bize getiriyorlar." ifadeleri ile öğretmenlerle sistemsel bir görüşmeleri olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Okul Kantini İhalelerine Katılacak Büyükşehir Belediyesi Okul Kantini İhalelerine Katılacak

Ders geçme notu 70!
Bu sene sisteme koyulan Türkçe dersi geçme notunun 70 olması hakkında ise; "Bu uygulamalar oturduktan sonra öğrenci arkadaşlarımızın daha mutlu olacağına inanıyoruz. Biz o çocukların daha iyi yetişmesi, ana dilleriyle kendilerini ifade etme kapasitelerinin gelişmesi için bunları yapıyoruz. Çocuklarımızın konuşurken Türkçe ile uyumlu olmayan, sosyal medya dilini kullanma eğiliminde olmasına üzülüyorum. Burada attığımız adımlarla ana dil becerilerinin yerleşmesini istiyoruz. Ana dilini 100 kelimeyle konuşan bir çocuğun öğretmek istediğimiz yabancı dili 500 kelimeyle konuşmasını nasıl bekleyeceğiz. Yabancı dil eğitimi de dahil çocuklarımızın tüm eğitim süreçlerinin başarılı olması için ana dil becerilerinin gelişmiş olması gerekiyor. Bu tür tedbirleri almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullanan Bakan Tekin bu sistemin öğrencilerin bu sistemler oturduktan sonra daha mutlu olacaklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi