Proje Okullarına Yönetici Atama İle İlgili Sendikadan Açıklama Proje Okullarına Yönetici Atama İle İlgili Sendikadan Açıklama

 İzmit Topçular Mahallesi’nde eğitim veren Muammer Aksoy İlköğretim Okulu’nun bazı öğretmen ve idareciler ukala ve sorumsuz tavırları ile velileri rahatsız ediyorlar. Nasıl mı? İşte ayrıntılar. 

Eğitim yuvaları olan okullarda öğretmenler ve idareciler çocukları hayata hazırlarlar. İzmit Topçular Mahallesi Muammer Aksoy İlköğretim Okulu’nda durum tam tersi. Bir öğretmen ile okul müdürü öğrenci velilerini huzursuz etmeyi adeta kendilerine görev edinmiş durumdalar. Velilere ters ters cevaplar veren hatta şikayet ederseniz edin, ben AKP’liyim bir şey olmaz diyecek kadar ukala tavırlar içinde olan bu eğitimcilerin kulaklarının çekilmesi gerekiyor.

Bir öğrenci velisi olan Sıla Yılmaz oğlunun eğitim gördüğü aynı okulda karşılaştığı olumsuzları şu sözlerle dile getirdi:  Günnur Kadiroğlu isimli sınıf öğretmeninin kendi dersinde çocukları 45 dakika boyunca bahçede serbest bıraktığını hiç ilgilenmediğini fark edince uyarma ihtiyacı hissettim. Ders boş geçiyor diye uyardığımda da ses tonunu yükselterek size mi soracağım gibi çok ters yanıtlar aldım. Okul Müdür Yardımcısı Hacı Mustafa Aksu’nun kapısını da çaldım. Kız öğrencilere yoldan geçen bazı inşaat işçilerinin gel sana şeker vereceğim gibi sözlerle tacizde bulundukları, okul müdürünün okul içinde atletle dolaştığına dair durumları aktardım. Fakat sınıf öğretmeninin taciz yok, çocuk abartmıştır demesini garipsedim.

Araştırmadan, soruşturmadan taciz yok denmesi normal değildir. Üstelik bu duruma şahit olan onlarca öğrenci de varken. Okulda bahçe kapısı da sürekli açık tutuluyor.  Nöbetçi öğrenci uygulaması diye bir şey yok. Öğrenciler çok kolayca okul dışına çıkabiliyorlar. Haliyle dışarıdan içeriye yabancı biri de rahatlıkla girebiliyor. Okulda ciddi bir hijyen sorunu da var.  Yeterli temizlik görevlisi olmadığı için zaman zaman veliler olarak bizler sınıfları çamaşır suyu ile yıkayarak temizlemek zorunda kalıyoruz.  

Bitlenen öğrencilerin o sorun çözülene kadar okula gelmemelerinin sağlanması gerekirken ses çıkarılmıyor, haliyle bit bütün öğrencilere bulaşıyor. Bu ve bunun gibi sorunların çözümüne kafa yormak yerine pabuç gibi bir dille sert karşılıklar vermek, şikayet ederseniz edin demek sağlıklı bir yaklaşım değildir.  Çocuklarımızı huzur ve güven için okula gönderemez hale geldik.

Bugün acaba ne olacak? Diye düşünüp endişe ediyoruz. Okul Müdürünün, Müdür Yardımcısının ve sınıf öğretmeninin uyarılması gerekiyor. Çocuklarını okuldan almayı düşünen veliler bile var.  

Okula siyaset sokulmaz. Benim arkamda siyasiler var diyenden de örnek eğitimci olmaz. Okulumuzda böyle öğretmenler, idareciler görmek istemiyoruz.  Madem siyaset yapacaklar istifa etsinler gitsinler o partiye üye olup siyaset yapsınlar. Şımarık, ukala, vatandaşa tepeden bakan o eğitimcileri okulumuzda görmek istemiyoruz.  Benim gibi düşünen pek çok öğrenci velisi de var. Tekrar ediyorum; CİMER’e şikayet ederiz denildiğinde 50 kez şikayet ettiler, 51’nci kez de siz etmiş olursunuz ama bir şey değişmez diyen öğretmen ve idareci görmek istemiyoruz.

Evet, Sıla Yılmaz isimli öğrenci velisi yaşanan sorunu bu sözlerle dile getirdi.

Gerçek Kocaeli Gazetesi olarak bizimde ekip olarak gözümüz kulağımız İzmit Muammer Aksoy İlköğretim Okulu’nda olacak.  

Bakalım adeta bıyık altından gülerek benim arkamda AKP var, şikayet etseniz de bir şey olmaz diyen Okul Müdürü Sadık İskender, görevinin AKP’nin reklamını yapmak değil, adil bir şekilde idarecilik yapmak olduğunu ne zaman hatırlayacak?

Bekleyip göreceğiz.

gerçek kocaeli