Velilere kötü haber! Artık okullara girmek kolay olmayacak. Velilere kötü haber! Artık okullara girmek kolay olmayacak.

-Pedagojik Formasyon Almış Çocuk Gelişimi Mezunlarıyla İlgili Sosyal Medyadaki Bilgi Kirliliği ve Dezenformasyonlar

-Okul Öncesi Öğretmenliği ve AUZEF Çocuk Gelişimi Karşılaştırmalı Ders Listeleri, AKTS Bilgileri

Sayın Yönetici,

Bizler İstanbul Üniversitesi AUZEF Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduk. Pedagojik Formasyon da alarak ve MEB-TTK 9 numaralı Öğretmen Atama Çizelgesi esaslarına dayalı olarak Okul Öncesi Öğretmenliği alanından ÖABT sınavına girdik.

Sizlerin de bildiği üzere Talim ve Terbiye Kuruluna TTK 9 numaralı öğretmen atama çizelgesinden alanımızın çıkarılması için Danıştay'a başvurulduğu @Okloncsmucadele adlı Twitter hesabı aracılığıyla iddia edilmektedir. Kişilerin hak arama özgürlüklerine elbette saygımız sonsuz, adalet karşısında da elbette boynumuz kıldan incedir.

Fakat, sosyal medyada hem bölüm mezunlarımıza hem de bölümde halihazırda öğrenim görmekte olan öğrencilere yoğun bir saldırı mevcuttur. Sürekli "Çocuk Gelişimciler sağlıkçıdır, öğretmen değildir." şeklinde sosyal medyada gündem oluşturulup paylaşımlar yapılıyor, ayrımcılığa ve mobbinge maruz kalıyoruz. Ortalama 1 yıldır yapılan bu sosyal medya kampanyalarından ötürü ciddi anlamda incitmekteyiz, mağdur edilmekteyiz. Halbuki bizler devletimizin bizlere verdiği kazanılmış haklar çerçevesinde Okul Öncesi Öğretmeni olduk ve bu haklara dayanarak ÖABT P121-16 alanından KPSS'ye girdik.

Bizler bu problemleri 3 başlık altında topladık ve sizlere sunmak istedik:

  1. “Çocuk Gelişimi bölümü mezunları Okul Öncesi Öğretmeni değildir.” diyerek yapılan ayrıştırmanın dayanağı, sürekli paylaşılan bir YÖK belgesinin yanlış yorumlamasından kaynaklanmaktadır. Bu da dezenformasyona sebebiyet vermektedir.
  2. Ayrıştırma, ötekileştirme, mobbing, hakaret ve dolaylı tehdit aslı astarı olmayan bilgilere dayalı olarak yapılmakta ve bazı bilgiler çarpıtılarak -bilinçli veya bilinçsiz- tarafımıza saldırılmaktadır.
  3. TTK 9 nolu esaslara rağmen, ÇG ve OOÖ bölümlerinin derslerinin uyumsuz olduğu iddiası da bilgi kirliliğine sebebiyet vermektedir. Farklı fakültelerdeki ÇG bölümlerini değil, kendi mezun olduğumuz İÜ AUZEF ÇG bölümü derslerini baz alarak alan ve meslek derslerinin uyumunu son sayfadaki ekte sizlere sunduk.

Saygılarımızla.