-Denizli'de eğitime kar tatili

Denizli'nin Çameli ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Denizli'de yoğun kar yüksek kesimler ağırlıklı olmak üzere bölgede etkisini göstermeye devam ediyor. Bazı noktalarda zincirsiz araç geçişine izin verilmezken, karın en çok etkisini gösterdiği Çameli ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi. Yapılan açıklamada, "Çameli İlçemizde İlçe Hıfzıssıha Kurulu Kararıyla 06.02.2023 Pazartesi günü olumsuz hava şartları nedeniyle ilçemizdeki tüm eğitim-öğretim kurumlarında eğitime 1 gün ara verilmiştir. Engelli,hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli idari izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

- Isparta’da okullara kar tatili
- İl merkezi ve ilçelerde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi


ISPARTA (İHA) -Isparta’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, “Isparta ili genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, öğrencilerimizin ve eğitim personelinin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla, il merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumlan ile okul öncesi eğitim kurumlan, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.

- Ahlat’ta kar tatili

BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği; olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe merkezi ile ilçeye bağlı belde ve köylerde, tüm resmi ve özel eğitim kurumlarımızda 6 Şubat 2023 pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personellerimiz de idari izinlidir. Kamuoyuna ve saygıdeğer velilerimize önemle duyurulur” denildi.

-Kayseri'de okullara 'kar' tatili

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Valiliği, yarın şehirde beklenen kar yağışından dolayı okullara bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hava durumu verilerine göre ilimiz genelinde bu gün akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber, Salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir. Hava şartları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla; taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak resmi/özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri rehabilitasyon merkezlerinde Valiliğimiz kararıyla 6 Şubat 2023 tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır."
(AG-DK-Y)

-Sason’da eğitime bir gün ara verildi

BATMAN (İHA) - Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışıyla ilgili Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
(EA-RK-DK-Y)

-Karaman'da Okullara Kar Tatili

Karaman’da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği açıklandı.

Karaman’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle eğitim ve öğretime yarın bir gün süre ile ara verildi. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrencilerimiz; olumsuz hava şartları sebebiyle, ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personelimiz de bir gün izinlidir. Sizlerin sağlığı her şeyden önemli..." ifadelerini kullandı.

-Eskişehir'de Engelli ve hamile kamu personeline kar izni

Eskişehir Valiliği, kentte etkili olan soğuk hava ve kar yağışına bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı engelli ve hamile kamu personelinin 6 Şubat’ta idari izinli sayılacağını duyurdu.

Eskişehir’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığının sıfır derecenin altında seyretmesi ve kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava muhalefeti nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Eskişehir Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin 6 Şubat Pazartesi günü idari izinli sayılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteorolojik değerlendirmelere göre; ilimiz genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel 6 Şubat 2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır.”

- Adana'da 5 ilçede kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

ADANA (İHA) - Adana'nın Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, aşırı kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.
(CNK-DK-Y)

- Niğde’de okullar tatil edildi

NİĞDE (İHA) - Niğde'de beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji'den alınan bilgiler çerçevesinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlenmek amacıyla, Niğde genelinde resmi/özel kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liseler ile mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde 6 Şubat tarihinde eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

- Siirt’te kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi

Selami Deniz
SİİRT (İHA) - Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı köylerde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.
Şirvan İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede kar yağışının etkisinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada, ilçe merkezi dışında tüm köy okullarının 6-7 Şubat'ta tatil edildiği kaydedildi.

- Bayburt'ta eğitime kar tatili

BAYBURT (İHA) - Meteorolojinin kar yağışı uyarısında bulunduğu illerden biri olan Bayburt'ta yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı dolayısıyla ikinci dönemin başlayacağı 6 Şubat 2022 Pazartesi günü okullar tatil edildi.
Aniden başlayan ve etkisini artıran kar, şehri beyaza bürümeye yetti. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar kar altında fotoğraf çekilerek o anları ölümsüzleştirdiler. Lapa lapa yağan karla birlikte Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri tedbiri elden bırakmayarak vatandaşlar ile sürücülerin yollarda ve trafikte sorun yaşamaması için sahada yerlerini aldılar. Kar yağışına sevinen vatandaşlar ise, daha fazla kar yağışının olmasını isteyerek yağan karın eski yıllara göre az olduğunu belirtip, şubat ayının bol kar yağışıyla geçmesini dilediler. Vecdi Tüfekçi isimli Bayburtlu, kar yağışından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Kar yağmadığı zaman kuraklık olur bu da bizim için iyi olmaz. Şimdi kar yağışı başladı, sularımız artacak ayrıca suları bulunmayan köylerde bu durumdan faydalanacak. Kar yağmasının bize çok faydası var, daha fazla yağarsa iyi olur, bu durumdan memnunum. Maşallah şu an iyi yağıyor, çok güzel" dedi.
Şubat ayının ilk günlerinde başlayan, aralıklarla yer yer etkili olan ve hafta sonu da aniden bastıran kar nedeniyle okullar açılmadan kar engeline takıldı. Konuya ilişkin Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt İl genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" ifadeleri yer aldı.
(ÖD-AA-Y)

- Kahramanmaraş'ta okullar tatil edildi

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar Kahramanmaraş'ta da etkili oldu. Dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışları sonrası Kahramanmaraş Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz geneli ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

- Elazığ'da eğitime 2 gün ara verildi

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ’da yoğun kar yağışı dolayısı 6-7 Şubat tarihlerinde okullar 2 gün tatil edildi.

Elazığ’da öğrencilerin merakla beklediği haber Elazığ Valiliği’nden geldi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında saat 17:00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulunda alınan kararla ilk ve orta dereceli okulların 6-7 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edilmesi kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Sevgili çocuklar, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde (ilçeler dahil) tatilin 2 gün uzatılmasına karar verdik. Bu arada engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” denildi.
(YS-DK-Y)

Hakkari’de okullar 1 gün tatil edildi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle okullar pazartesi günü için tatil edildi.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.
(MSA-Y)

- Malatya’da okullar bir gün tatil edildi

MALATYA (İHA) - Malatya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda mahalle yolu ulaşıma kapanırken, kentte okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatilinin sona ermesine saatler kala kar yağışının etkili olduğu Malatya’da okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve karayollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personellerin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

- Tunceli’de okullara kar tatili

TUNCELİ (İHA) - Tunceli’de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar, valilik kararıyla bir gün süreyle (Pazartesi) tatil edildi. Yarın ayrıca kamuda görev yapan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.
Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Tunceli ilimiz genelinde devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle olası risklerin önüne geçmek üzere 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilimiz genelindeki okulların tüm kademelerinde (Halk Eğitim, Gençlik Spor kursları vb. dahil) eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan hamile ve engelli personellerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.
(ET-YRT-Y)


- Sivas'ta eğitime kar engeli

SİVAS (İHA) - Sivas’ta akşam saatlerinden itibaren yağması beklenen kar nedeniyle il genelinde okullar 1 gün tatil edildi.
Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeni ile yarın il genelinde okulların 1 gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, “Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak il genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki (anasınıfı-müstakil anaokulu-ilkokul-ortaokul-lise) resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.
(OS-Y)

-Giresun'da Eğitime Kar Engeli 

Giresun’da meteorolojinin uyarısının ardından eğitim öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde yaşanan kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü il merkezi ve ilçelerimizdeki eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerinde tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi bir gün süreyle ara verilmiştir. Bununla beraber merkez ilçe, Bulancak, Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde ise, köy okullarında eğitime bir gün ara verilirken, taşımalı eğitim dışındaki şehir merkezindeki okullarda eğitim öğretime eğitim öğretime devam edilecektir” denildi.

-Nevşehir'de Okullara Kar Tatili 

Nevşehir’de yaşanması muhtemel olumsuz hava koşulları sebebiyle Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Nevşehir Valiliği yarın eğitime 1 gün ara verdiğini duyurdu. Nevşehir Valiliğince yapılan yazılı açıklamada "Meteorolojik verilere göre, ilimiz Nevşehir genelinde bugün gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı etkisini azaltmakla beraber Salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir. Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

- Karaman'da okullara kar tatili

Mehmet Dağlı
KARAMAN (İHA) - Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği açıklandı.

Karaman'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle eğitim ve öğretime yarın bir gün süre ile ara verildi. Karaman Valisi Tuncay Akkoyun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrencilerimiz; olumsuz hava şartları sebebiyle, ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personelimiz de bir gün izinlidir. Sizlerin sağlığı her şeyden önemli..." ifadelerini kullandı.
(MD-AH-DK-Y)

-Kütahya’da kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, ”İlimizin batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelinde, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Gaziantep'te Okullara Kar Tatili 

Gaziantep’te 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" ifadelerini kullandı.

-Erzurum'da Okullar Tatil Edildi 

Erzurum’da yarı yıl tatilinin ardından yarın başlayacak olan eğitim öğretime kar yağışı nedeniyle 1 gün ara verildi.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 6 Şubat 2023 tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan engelli ve hamile olan personeller de 6 Şubat Pazartesi günü izinli sayılacak.

-Kars'ta Okullara Kar Tatili 

Kars’ta yoğun kar yağışından dolayı okullar bir gün tatil edildi.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle, ilimiz genelinde eğitim-öğretime 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Malul, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

-Düzce’de okullar tatil edildi

Düzce’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Düzce’nin bulunduğu Orta ve Batı Karadeniz illeri için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Uyarının ardından Düzce Valiliği, il genelinde eğitime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verilmesi kararını verdi. Sosyal medya hesabından tatili duyuran Düzce Valisi Cevdet Atay, “Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler, meteorolojik verilere göre, ilimizde beklenen kar yağışı nedeniyle, 6 Şubat 2023 Pazartesi il genelinde eğitim-öğretime 1 gün ara verilmesine, engelli ile hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

-Kırıkkale’de okullar tatil edildi

Kırıkkale’de kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, beklenen kar yağışı sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Tekbıyıkoğlu, "Sevgili öğrenciler, okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. İlimizde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. Sizleri çok seviyoruz" ifadesini kullandı.

-Antalya’da 4 ilçede eğitime kar engeli

Antalya’da kar yağışı nedeni ile 4 ilçede eğitime bir gün süre ile ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün idari izinli sayıldı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; eğitim kurumlarımızda 06.02.2023 Pazartesi günü (Yarın) 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerimiz kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel 1 gün idari izinli sayılacaktır”.”

-Sinop’ta taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

Sinop’ta yarın yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarıya göre ilimiz ve ilçelerinde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğinden, taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

-Ankara’da eğitime 1 gün ara verildi

Ankara Valisi Vasip Şahin, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Şahin paylaşımında, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ilimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Şahin paylaşımında ayrıca hamile ve engelli personel ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını belirtti.

-Yozgat'ta Okullar 1 Gün Tatil Edildi 

Yozgat Valiliği, il genelinde yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Yozgat’ta gece geç saatlerde başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildiği duyuruldu. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

-Bursa’da okullar tatil edildi

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini duyurdu.

İstanbul ve Ankara’dan sonra Bursa’da da okullar bir gün süreyle tatil edildi. Tatil beklentisi içine giren öğrenciler, Vali Yakup Canbolat’a sosyal medyadan mesaj yağdırdı. Vali Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Meteorolojik son veriler değerlendirildiğinde, ilimizde bu gece ve yarın gün boyu yoğun kar yağışı ve havaların soğumasına bağlı buzlanma beklendiğinden 06 Şubat 2023 Pazartesi günü için eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

-Bahçesaray’da kar tatili

Van’ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Bahçesaray Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi, kara yollarında oluşan buzlanma sebeplerinden dolayı, eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

-Gümüşhane’de okullara kar tatili

Gümüşhane Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini duyurdu.

Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde beklenen kar yağışı, buzlanma ve don olayının sağlık, ulaşım gibi olumsuz etkilerinin olabileceği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyindeki eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. Kar yağışı ve buzlanmadan dolayı trafiğe çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

-Çanakkale’de 9 ilçede okullar tatil edildi

Çanakkale’nin Lapseki, Bozcaada, Gökçeada, Ezine, Bayramiç, Biga, Ayvacık, Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Kaymakamlıklarından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Lapseki, Bozcaada, Gökçeada, Ezine, Bayramiç, Biga, Ayvacık, Çan ve Yenice genelindeki tüm resmi ve özel kurumlarda eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiğinin belirtildiği açıklamada, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellerinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkacakların zincir, takoz, çekme halatı gibi malzemeleri araçlarında bulundurmaları ve dikkatli olmaları, ulaşımda aksamalar, buz ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmaları istendi.

-Bilecik’te okullar tatil edildi

Bilecik’te olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, mevcut uydu ve radar verilerine göre il genelinde kar yağışı devam ettiğini belirtti. Vali Kızılkaya, yaptığı açıklamada, “Kar yağışının gece yarısından sonra hafif şekilde devam etmesi beklenirken yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak zaman zaman kuvvetli olacağı ve kuvvetli rüzgar ile beraber tipi şeklinde yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dâhilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dâhil olmak üzere bütün eğitim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), idari izinli sayılacaktır” dedi.

-Erciş’te eğitime kar tatili

Van’ın Erciş ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Erciş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Erciş ilçemizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitime ve kırsal mahalle okullarımızdaki eğitim ve öğretime 06.02.2023 pazartesi günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna ve saygıdeğer velilerimize önemle duyurulur" denildi.

Konya’da kar yağışından okullar tatil oldu, yollar ulaşıma kapandı

Konya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 6 Şubat Pazartesi günü tatil edilirken, Konya’yı çevre illere bağlayan karayollarından bazıları ulaşıma kapatıldı.

Konya’da akşam saatlerine doğru başlayan kar yağışı etkisini arttırırken, kent beyaza büründü. Konya’yı, Antalya’ya bağlayan karayolu tüm araçların ulaşımına kapatılırken, Isparta ve Afyonkarahisar karayolları çekici türü araçlara kapatıldı. Konya’yı Ankara, Aksaray, Karaman, Adana’ya bağlayan karayollarında ise kar yağışı devam ediyor. Karayolları ekiplerinin kar küreme çalışmaları devam ederken, belediye ekipleri de şehir merkezindeki ana arterlerde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya il merkezi dahil 31 ilçede okullar tatil edildi

Konya Valiliği de etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle okulların il merkezinde tatil edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Konya’da hava şartlarının oluşturduğu risklere karşı önleyici tedbir olarak; Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerimizde İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile 6 Şubat 2023 tarihinde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, hamile ve engelli kamu görevlilerinin 1 gün idari izinli olmalarına karar verilmiştir” denildi. İlçe Hıfzısıhha Kurulu Kararları ile Konya’nın il merkezi dışındaki 28 ilçesinde de 6 Şubat Pazartesi günü olumsuz hava şartlarından dolayı eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.

70 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bozkır, Hadim, Derbent, Ahırlı, Akören ve Beyşehir ilçelerine bağlı 70 mahallenin yolları kapandı.

5 bin 508 personel, bin 732 araç ile karla mücadele ediyor

Konya Valiliği talimatı ve koordinasyonunda AFAD sekretaryasında, hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı çalışma grupları 7/24 esasına göre çalışmaya başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Karla mücadele çalışmaları TAMP çerçevesindeki 10 çalışma grubundan (Afet Arama Kurtarma, Afet Ulaşım Altyapı, Afet Trafik ve Güvenlik, Afet Beslenme, Afet Tahliye, Yerleştirme ve Planlama, Afet Bilgi Yönetimi İzleme ve Değerlendirme, Alet Barınma, Afet Sağlık, Afet Enerji ve Afet Haberleşme Çalışma Grupları) toplam 5 bin 508 personel ve bin 732 araç ile yürütülmektedir. AADYM’de çağrı merkezine düşen 56 vaka değerlendirilmiş, bu çağrılar 52’si sonuçlandırılmış 4 tanesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir” denildi.

-Muğla’nın 6 ilçesinde kısmi kar tatili

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Muğla’nın 6 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kardan etkilenen ilçelerdeki çoğunluğu taşımalı eğitim gören ilkokul ve ortaokullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmesini kararlaştırdı.

Menteşe İlçesinde, Denizova İlkokulu, Kıran İlkokulu, Çiftlik İlkokulu/Ortaokulu, Çamoluk İlkokulu, Günlüce İlkokulu, Kuzluk Süleyman Öztürk Ortaokulu, Göktepe Şehit Jandarma Uzman Çavuş Berkant Şara İlkokulu ve Ortaokulu, Dokuzçam İlkokulu/Ortaokulu, Gazeller İlkokulu/Ortaokulu, Taşlı İlkokulu, Şehbal Baydur İlkokulu /Ortaokulu(Taşımalı Öğrenciler İçin), Yerkesik İlkokulu /Ortaokulu(Taşımalı Öğrenciler İçin), Yumaklı Mevkiinden Bayır İlkokulu ve Bayır Anadolu Lisesine gelen Taşımalı öğrenciler, Ortaöğretim taşıması çerçevesinde bulunan Özlüce Mahallesi, Dokuzçam Mahallesi, Yemişendere Mahallesi, Fadıl Mahallesi, Şenyayla Mahallesi, Göktepe Mahallesi, Çamoluk Mahallesi, Sungur Mahallesi, Esençay Mahallesi, Avcılar Mahallesi, Kuzluk Mahallesi, Bozyer Mahallesi, Günlüce Mahallesi, Taşlı Mahallesi, Gazeller Mahallesi, Yörükoğlu Mahallesi, Karacaören Mahallesi, Çakmak Mahallesi, Sarnıç Mahallesi, Akbük Mahallesi, Kıran Mahallesi, Dağpınar Mahallesi, Zeytin Mahallesi, Algı Mahallesi, Meke Mahallesi, Bağyaka Mahallesi, Yeniköy (Yerkesik) Mahallesi, Muratlar Mahallesinden Menteşe Merkeze taşınan öğrenciler ve ayrıca Menteşe Merkez dışında kalan özel eğitim öğrencileri.

Yatağan ilçe merkezine taşımalı eğitim çerçevesinde servisle gelen tüm öğrenciler.

Dalaman İlçesinde Narlı, Bozbel, Gürleyik, Elcik, Bahtiyar, Taşbaşı, Çöğmen, Darıyeri, Kavacık, Kızılcakaya mahallelerinde bulunan eğitim öğretim kurumları ile bu mahallelerden Dalaman Merkeze taşımalı servisler ile gelen öğrenciler.

Ula İlçesinde Turgut Mahallesi ve Menteşe ilçesi Çakmak Mahallesi, Karacaören Mevkii ile Yaylasöğüt Mahallesinden Ula Gölcük Mahallesi ile Ula Merkez Ortaokul ve Ortaöğretim okullarına taşımalı eğitim servisleri ile taşınan öğrenciler.

Kavaklıdere İlçesi tamamındaki tüm temel eğitim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları,

Köyceğiz İlçesinde Otmanlar Serkis İlkokulu, Otmanlar Ortaokulu, Karaçam İlkokulu, Sazak mahallesinden Pınar Kulfat İlkokulu ve Ortaokuluna taşımalı olarak gelen öğrenciler ile Köyceğiz merkeze bu mahallelerden orta öğretim kurumlarına taşımalı eğitim servisleri ile taşınan öğrenciler.

Seydikemer İlçesinde Bekçiler Şehit Komando Er Fedai Kebiz İlkokulu/Ortaokulu, Seki Şehit İsa Topal Çok Programlı Anadolu Lisesi, Seki Ortaokulu, Seki İlkokulu, Bayır Şehit Sabri Acar İlkokulu/Ortaokulu, Arsa Ortaokulu, Arsa Şehit Piyade Er Özgür Eldemir İlkokulu ile Yayla bölgesi, Bayır, Çökek, Dere, Yaka, Kayacık ve Arsa mahallelerinden Kıncılar Akbük Mahallesi Ortaokulu’na, Kıncılar Akbük Mahallesi İlkokulu’na, Uğurlu Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu’na, Seydikemer Anadolu Lisesi’ne ve Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne taşımalı olarak gelen öğrenciler için eğitim ve öğretime 6 Şubat bir gün süre ile ara verildi.

-Karacasu’da okullar tatil edildi

Karacasu Kaymakamlığı, yoğun kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 6 Şubat Pazartesi günü Aydın’ın Karacasu ilçesinde okulların tatil edildiğini, kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "İlçemizdeki yoğun kar yağışının olumsuzluklara neden olabileceği değerlendirildiğinden önleyici tedbir olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile; ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde bulunan tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu çalışanlarımızın da idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

- Aksaray'da okullar tatil edildi

AKSARAY (İHA) - Aksaray'da kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretimde 1 gün ara verildi.

Aksaray'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte şehir merkezinde kar yağışı başladı. Akşam saatlerinde 1 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının ardından kar yağışı başlarken, Milli Eğitim Müdürlüğü 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından yarın açılması beklenen okulların 1 gün daha tatil edildiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü gece yarısından sonra Aksaray'da hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Aksaray'ın 5 günlük hava tahmini yapan Meteoroloji bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının belli aralıklarla Salı gününe kadar devam edeceğini belirtti. Salı günü ise hava sıcaklıklarının sıfırın altında 11 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü itibariyle Aksaray'da yağışsız bir hava beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nden üniversite eğitimi için Aksaray’a gelen Mehmet Ali Günay (21), “Ben Akdeniz’den buraya üniversite okumaya geldim. Yani dedik ki her halde kış gelmeden bitti. Ama kış yeniden başladı. Çok şükürler olsun. Kar iyi yağıyor, 2 gündür donuyoruz. Bugünlerimize şükür olsun. Çiftçilerimize bereket olsun inşallah, Allah’a şükür olsun” dedi.

Motosikletli kurye Emircan Özata (19) ise “Geçen sene büyük bir kış yaşamıştık. Bu sene de o kadar büyük kış yaşayacağımızı düşünmemiştim. İşimizden dolayı biraz kötü yol şartlarından sıkıntı çekebiliyoruz ama yine de Rabbime şükürler olsun. Ne kadar kar da olsa ne kadar kışta olsa Rabbime şükürler olsun” diye konuştu.
(YA-YC-DK-Y)

-Iğdır’da 3 köy okulunda eğitime kar engeli

Iğdır’da kar dolayısıyla 3 köy okulunda okullar yarın tatil edildi.

Iğdır’da kar nedeniyle 3 köy okulunda yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Gülpınar, Alibeyköy ve Kervansaray köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

-Ardahan’da kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Ardahan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Ardahan Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" diye belirtildi.

-Erzincan’da eğitime kar tatili

Erzincan’da kar yağışı dolayısıyla okullar 1 gün tatil edildi.

Erzincan’da kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan verilere göre ilimiz genelinde bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece saatlerinden itibaren yoğun şekilde devam edeceği değerlendirilmektedir. Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve yollarda oluşabilecek buzlanma sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi/özel kreş ve anaokulları ,ilkokullar, ortaokullar, liseler, özel eğitim kursları, halk eğitim kursları, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili bilim amirleri tarafından değerlendirilecektir) engelli ve hamile kamu çalışanları da idare izinli sayılacaktır” denildi.

-Ağrı’da okullar tatil edildi

Ağrı’da yoğun kar yağışı nedeni ile yarın eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde halen etkili olan yoğun kar yağışı; olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve meteorolojiden yarın için alınan uyarı dolayısıyla 06.02.2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde (tüm ilçelerimizde) eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de söz konusu tarihte 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.” denildi.

-Kastamonu’daki bir ilçede eğitime kar engeli

Kastamonu’nun Cide ilçesinde köy okulları ve taşımalı eğitim sistemindeki okullar, 1 gün tatil edildi.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışının devam etmesi sebebiyle Pazartesi günü, köy okulları ve taşımalı sistemdeki okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Konu ile ilgili Cide Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Meteorolojik uyarı ve kar yağışının sürmesi dolayısıyla oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için Cide İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 2023/1 nolu kararı gereğince köy okulları ve taşımalı merkezli okulların eğitime taşımalı öğrencileri için 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün tatil edilmiştir” denildi.

Çankırı’da taşımalı eğitime 1 günlük ara

ÇANKIRI (İHA) - Çankırı’da kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı eğitim sistemindeki okullar 1 gün tatil edildi.
Çankırı Valiliği tarafından, 6 Şubat Pazartesi günü il genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Yapılan yazılı açıklamada, “Son yapılan meteorolojik değerlendirmeler sonucunda ilimiz genelinde taşımalı eğitime 6 Şubat Pazartesi günü ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

- Siirt'te birçok köy okullarında eğitime ara verildi

SİİRT (İHA) - Siirt'in Pervari, Şirvan ve Baykan ilçelerine bağlı köy okulları kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklama, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı bazı ilçelerdeki okullarda eğitime ara verilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, Şirvan ilçe merkezi dışında tüm köy okullarının 6-7 Şubat'ta tatil edildiği, Baykan ilçe merkezi ve beldelerin haricindeki köy okulları ile Pervari ilçesinde taşımalı eğitim çerçevesinde servisle gelen öğrenciler için de eğitme bir gün ara verildi. Söz konusu ilçelerde hamile kadınlar ile engelli kamu çalışanları izinli sayılacağı belirtildi.
(SD-DK-Y)

MEB'den Başarılı okullara CEZA Başarısız okullara ödül! MEB'den Başarılı okullara CEZA Başarısız okullara ödül!