İzmir Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesinde Fetöcülerle yıllardır mücadle etmesi ile bilinen Öğretim görevlisi Cihat KISA'nın 7 yıl önceki okulun mezuniyet görüntüleri ile uzaktan eğitimde derslerde anlattığı konuların bir kısmının kopyala yapıştır yöntemiyle bağlamından koparıldığı belirtilen açıklamalarının harmanlanarak Hz. Meryem İçin iftirada bulundu şekilinde kamuoyunda infiale neden olan bir video kaydı dolaşıma sokulmuş ve bir çok kesim tarafından hocaya karşı linç kampanyası başlatılmıştı. 
 

Olayların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı olayın bir kumpas olduğunu ve bunu yapanların kanun önünde hesap vereceklerini ifade eden bir açıklama yapmıştı. 
 

Açıklamayı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet HOTAR da sosyal medya hesabından paylaşarak linç edilmeye çalışılan Dr. Cihat KISA'ya sahip çıkmıştı. 
 

Fetöcülerle yaptığı mücadeleyle ön plan çıkan hedefteki Öğretim görevlisi KISA, Dekan yardımcısı olduğu için aynı fakültede öğretim görevlisi olan bir akademisyene açtığı Disiplin soruşturması nedeniyle hedef yapıldığı, soruşturma açılan kişinin fetö ile bağlantısı ve geçmişte bir derneğinin kapatıldığı ise iddialar arasında.
Konu ile ilgili Savcılığa şikayette bulunan Cihat KISA sorumlular ve asılsız videoyu çeken,  paylaşan yayanlar ve yorum yapanlarla ilgili şkayetçi olduğu ve hakaret davası açtığı ifade ediliyor. 
 

Fetöcülerin İftira ve komplo ile görevinden aldırmak isteidği İlahiyatçı Cihat KISA'ya bir destek de meslektaşlarından geldi.

Akademisyenlerden oluşan Din Psikolojisi Derneği bir açıklama yaparak Cihat KISA'ya komplo kurulduğunu ve bu çirkin kumpasın arkasında Fetö Terör Örgütünün olduğunu, fakültede palazlanmalarına izin vermeyen Cihat KISA hocanın seçilmesinin ise tesadüf olmadığı belirtildi. 

Ayrca açıklamada Cihat KISA'nın fakültede 20 yıldır çok sevilen ve vatanseverliği ile ön plana çıkan bir isim olduğu belirtildi. 

İşte o açıklama: