Serdivan'da bulunan Zübeyde Hanım Ortaokulunda görevli bir öğretmen, velilerin bulunduğu WhatsApp grubunda 4 öğrencinin ismini ifşa ederek ders sırasında isim şehir oyunu oynadıklarını ve bu davranışların öğrencilere not olarak yansıtılacağını ifade etti.

Çocuklarının isimleri diğer velilere de ifşa edilen veliler duruma tepki gösterirken, öğretmenin bu davranışını okul idaresine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdı.

Hukukçular da bu durumun kişisel verilerin ihlali kapsamına girdiğini belirterek "Diğer velilerin görebileceği şekilde isim yazarak böyle ifşa etmek suçtur . Aleni bilgiler değildir. Diğer velilerin olduğu şekilde ifşada bulunamaz. Mağdur öğrencilerin velilerin suç duyurusunda bulunma hakları vardır" görüşünü paylaştı.

Söz konusu öğretmen yayılan haberin üzerine yeni paylaşım yaptı.


Öğretmen şu ifadeleri kullandı:


"Değerli velilerim yaptığımız paylaşımlar tamamen iyi niyetli olup hiç bir artniyet içermemektedir. Beni 4 yıldır tanıyan velilerimiz vardır. Niyetimin çocukların temel becerileri kazanmaları ve bu kapsamda iyi birer yurttaş olmalarıdır. Tabiki velilerimiz olarak sizlerin de bir şeylerden haberdar olmak istersiniz. Bundan sonraki paylaşımlar da hassasiyetlere dikkat edilerek yapılacaktır. İyi günler dilerim."

medyabar

Binlerce Öğrenci Tehlikede! Tekrar Yıl Kaybı Riskiyle Karşı Karşıya! Binlerce Öğrenci Tehlikede! Tekrar Yıl Kaybı Riskiyle Karşı Karşıya!