Kahramanmaraş merkez üstü depremler nedeni ile 11 ilimizde yıkımlar meydana gelerek can kayıplarına neden olmuştu. Bölge halen artçı depremlerle beşik gibi sallanıyor.

Okulların normalde Yarıyıl tatili 6 Şubat tarihinde bitmesi gerekirken depremler nedeni ile tüm yurtta okullar 2 hafta daha uzatılmıştı.

Şimdi veli ve öğrencilerin akıllarında nisan ayında yapılacak olan ara tatilin iptal olup olmayacağı konusu var.

Velilere kötü haber! Artık okullara girmek kolay olmayacak. Velilere kötü haber! Artık okullara girmek kolay olmayacak.

Bu iki haftalık boşluklardaki öğrencilerin kayıpları nasıl telafi edilecek soruları nedeni ile bazı basın kuruluşlarında çıkan haberler doğrultusunda nisan ayı ara tatili iptal edilebilir haberleri gündeme geldi.

 Nisan dönemi ara tatili Ramazan bayramına denk geldiği için iptal olma gibi bir durum söz konusu değil. Bu yüzden Haziran tatilinin 1 hafta uzatılabilme ihtimali var olduğu iddialar arasında.

İDDİA: ARA TATİLLER KALDIRILABİLİR

Milli Eğitim Bakanlığında ara tatiller Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk zamanında uygulamaya konduğu ve Mahmut Özer tarafından bu ara tatillere sıcak bakılmadığı ve iptal edileceği iddialarıda kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Sonuç olarak; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nisan ayı ara tatili  henüz iptal edilecek bilgisi bulunmuyor konu ile ilgili gelişmeleri siz ziyaretcilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz...