Normalleşme ile birlikte vaka sayıları özellikle bayram ve yaz tatilleri dönemindeki hareketlilikle birlikte arttı. Bu artış da okulların açılıp açılmayacağı konusundaki endişeyi artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların açılmasıyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya koronavirüs vakalarındaki artışı, aşı olmayanlara kısıtlama getirilip getirilmeyeceği ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Koca ayrıca okulların açılmasıyla ilgili de önemli mesajlar verdi.

İşte Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki o bölüm:

- Vaka artışları başlayınca herkesi “Yine başa mı döndük, bu yıl da çocukları okula gönderemeyecek miyiz?” kaygısı kapladı. Milli Eğitim Bakanı da yine Sağlık Bakanlığı ile istişare halinde karar vereceği için Fahrettin Koca’ya okulların açılıp açılmayacağını sordum.

Bakan Fahrettin Koca :Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuğun giderek daha fazla olacağını biliyoruz. Bu yıl özellikle eğitim boyutuyla bir aksamaya yol açmadan ama tedbirli olarak mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.