Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamalar ile kesinlik kazandı. Bilindiği üzere, koronavirüs salgını nedeni ile ara tatil öne çekilmiş, ardından da okullarda uzaktan eğitim sürecine geçilmişti. Bu doğrultuda, milyonlarca öğrenci ve veli tarafından okulların ne zaman, hangi tarihte açılacağı da yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Başkan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada okulların açılma tarihi hakkında bilgi ve konuya dair son noktayı koydu. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı da devlet ve özel okullardaki telafi eğitimleri hakkındaki detayları açıkladı. Peki, 2020 okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze ve telafi eğitimi ne zaman, nasıl yapılacak? İşte, son gelişmeler...

Ülkemiz genelinde milyonlarca öğrenci ve velinin haftalardır yanıtını aradığı 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusu cevabına ulaştı. Bilindiği gibi, corona virüsü önlemleri kapsamında okullarda yüz yüze eğitime son verilmiş ve uzaktan eğitime geçilmişti. 2 ayı aşkın bir süredir kapalı okulların ne zaman açılacağı ise merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların açılma tarihi hakkında bilgi verdi ve konuya dair son noktayı koydu! Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ardından da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet ve özel okullardaki yüz yüze, telafi eğitimleri hakkında duyuru yapıldı.

ÖZEL OKULLARDA YÜZ YÜZE VE TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edeceğini, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacağını duyurdu.

2020 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan okullarla ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız." ifadesine yer verdi.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi.

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitim sürecinin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceğini duyuruldu.

Bakanlıktan, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, "Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir." ifadesine yer verildi.

Bakanlığın açıklamasında, sürecin devamına ilişkin tüm detayların ayrıca paylaşılacağı açıklandı.