Türk Dili ve Edebiyatı, Toplumun Can Damarıdır

Türk dili ve Edebiyatı bölümü eriştiği mezun sayısı ile en çok öğretmene sahip bölümlerin başında gelmektedir.

2021 yılında bölümümüzden 33.048 kişi KPSS'e girerken 2022 yılında 33. 835 edebiyat öğretmeni sınava girmiştir. Bu rakamlar pek çok şehrin nüfusundan çoktur ve bir bu kadar da sınava hazırlanmaktan yorulmuş sınava girmeyen kişi vardır.

Türk dili ve Edebiyatı açıköğretim fakültesinden örgün olmayan yollarla alınan diplomalar ile kalabalık bir umut yığınına dönüşmektedir. Yine aynı şekilde alınan diplomalar ile Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı olan öğretmenlerden alan değişikliği isimli haksız uygulama ile bölüm kontenjanımız gün geçtikçe erimektedir. Türk dili ve Edebiyatı öğretmenleri 3 zorlu oturuma girip ufak puanlarla atanamazken, yığılmaya takılırken bu şekilde alan değişikliği ile önümüzün kesilmesi adaletsizlik ve haksızlık yaratmaktadır.

En son yapılan atamalarda 501 ve 616 kişilik kontenjan ayrılan bu kutsal bölüm, artık hak ettiği değeri bulmayı bekliyor. Çünkü Türk dili, nesilden nesile aktarılan en kıymetli, en canlı yapıdır; toplumun bayrağı, şerefidir. Türk diline verilmeyen değer, toplumun yozlaşmasına gelecek nesillerin yok olmasına neden olacaktır.

İptal olan sınavla birlikte 5 kez sınava giren edebiyat öğretmenleri 100 bin öğretmen atamasını dört gözle beklemekte ve adil bir kontenjan dağılımı ile sınıflarına kavuşmayı umut etmektedir.

MEB 2024 Ortaokul Matematik (5,6,7 ve 8. Sınıf) Yeni Müfredatı MEB 2024 Ortaokul Matematik (5,6,7 ve 8. Sınıf) Yeni Müfredatı