TRABZON’DA EĞİTİM ÖNCESİ BÜYÜK VAATLERLE AÇILAN VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK OLAN DOĞA KOLEJİ KAPILARINI KAPATTI…

Trabzon’da eğitim öncesi büyük vaatlerle açılan ve öğrencilere hizmet vermeye başlayacak olan Doğa Koleji kapılarını kapattı…Bu durum eğitim camiasında çok önemli bir kriz haline geldi.

100’ü aşkın kayıt yapan Doğa Koleji, okulun açılmasına günler kala şok bir kararla velilere bu yıl eğitim ve öğretim veremeyeceğini duyurdu. Bu durum karşısında okul yönetimi, kendilerine başka okul bakmaları gerektiğini belirterek kapanma işlemlerini başlattı.

Veliler ve Öğrenciler Büyük Bir Şok Yaşadı

Eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala bu kötü haberi alan veliler ve öğrenciler, ne yapacakları ve nereye gidecekleri konusunda sıkıntıya girdiler. Okul kapanacaksa neden kayıt yapıldı ve neden vaat verildi diye okul yönetimine tepki gösterdiler.

70’ e Yakın Okul Çalışanı’da Ortada Kaldı

Yönetimin aldığı kararla Doğa kolejinde görev yapan yaklaşık 70 kişide işsiz kaldı. Yaşanan bu durumun bilinçli yapıldığı konusunda ortaya atılan iddialar veliler tarafında büyük tepki topladı.

Doğa Kolejinin Trabzon kampüs müdürü konu ile ilgili bilgisine başvurmak isteyen gazeteciler ile işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek görüşmüyor, asistanına yönlendirme yapıyor.

Asistanı ise kapanma gerekçesini yüksek kira bedeli olduğunu belirtiyor.

Fakat bunun doğru olmadığı, kira işinde de Doğa kolejinin aslında büyük bir ihmali olduğu ve bile bile velileri mağduriyete sürüklediği ortaya çıktı.

Kira Sözleşmesi 6 Ay Önce Feshedilmiş

Eylül ayında kampüsü terk edeceğini 6 ay önceden avukatı aracılığı ile mal sahibine bildirmiş.

Belgesi de mevcut olan bu kira fesih sözleşmesine rağmen 1 Eylül 2022’de binayı boşaltacak olmasına rağmen Doğa neden kayıt alıp velileri mağdur ettiği merak konusu oldu.

Eğitimde Büyük Bir Kriz Yaşanacak

Bazı veliler çocuklarını devlet okullarına kayıt etmeyi düşünüyor ama burada da kontenjanlar dolduğu için ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

Bazı veliler ise başka özel okullara kayıt için başvurduklarında sezon başı olduğu için normal ücretten fazla bir ücret talep edildiğinde, şaşkına dönüyorlar.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün ise bu konuya nasıl bir çözüm bulacağı hafta içi belli olacağı gelen bilgiler arasında.