Sendika Okullarda Teneffüs ve Öğle Arası Süresinin Kısaltılmasını MEB'den Talep Etti

Sendika Okullarda Teneffüs ve Öğle Arası Süresinin Kısaltılmasını MEB'den Talep Etti
Sendika İstanbul'da Normal Eğitim Yapan Okullarda Teneffüs ve Öğle Arası Sürelerinin Kısalması Milli Eğitim Bakanlığından talep etti.

Normal Eğitim Yapan Okullarda Teneffüs ve Öğle Arasının sürelerinin kısaltılması talebi

Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Sen İstanbul 3 No’lu Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul'da Normal Eğitim Yapan Okullarda Teneffüs ve Öğle Arası sürelerinin kısaltılması için Milli Eğitim Bakanlığına talepde bulunduklarını açıkladılar.

Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Sen Sendikası teleplerini okullara yönelik kurum ziyaretlerinde öğretmenler ve okul yönetimlerinden aldıkları talep ve görüşler doğrultusunda yaptıklarını ifade ettiler. Sendikanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği talep yazısında okul bahçelerinin öğrenci başına düşen metrekaresinin yetersizliğinden, uzun nöbet sürelerinden ve teneffüslerdeki disiplin sorunlarından kaynaklanan mağduriyetlerden bahsedildi.

Teneffüsler 10 Dakika Öğle Arası 20 Dakikaya Düşerilmesi Talebi

Sendikanın İstanbulda yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Normal Eğitim Yapan Okullarda Teneffüs sürelerinin 10 dakikaya öğle arası sürelerinin ise 20 dakikaya düşerilmesini talep etti. Ayrıca bu sürelerin okul fiziki şartları ve öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak Öğretmenler Kurulu Kararı ile belirlenmesine yönelik İstanbul Valiliğiyle gerekli yazışmaların yapılması talep edildi.

İşte MEB'e Gönderilen Talep Yazısı

g3ioke0wiaambdn.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.