1170 TL başvurusu açıklaması.

Devlet, korona sürecinde işsiz kalan vatandaşlara , işsizlik maaşı alamayanlara ve ücretsiz izne ayrılanlara 1170 TL maaş ödeyeceğini açıkladı. Günlük 39.24 TL 'lik ödeme için başvurular başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda ücretsiz izin ödemesi başvuru adımları hakkında takipçilerimizi bilgilendiriyoruz. 

15 Mart sonrası işsiz kalan, işsizlik maaşı alamayanlar ile ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara verilecek 1170 TL 'lik maaş 3 ay boyunca ödenecek. Devlet tarafından sağlanacak bu maaş ödemesi için başvurular İŞKUR 'dan yapılıyor. 

3 AY İŞTEN ÇIKARMALAR YASAK

Nisan ayında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde işten çıkarmalar 3 ay yasaklandı. Ancak yasak öncesi binlerce kişi işsiz kaldı.

İŞTEN ÇIKARMALAR YASAKLANINCA ÜCRETSİZ İZİNLER ARTTI

İşten çıkarmaların yasaklanması sonrası işverenler, çalışanlarını süresiz ücretsiz izne yolladı. İşyerlerinin kapanması sonrası ücretsiz izne ayrılan vatandaşlar ise zor günler geçiriyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar , bu süreçte mağdur oldu. Ancak devlet ,ücretsiz izne ayrılanlar ile , yasak öncesi işten çıkarılan ancak işsizlik maaşı alamayanlara ayda 1170 TL maaş ödemesi yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU ALINIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada başvuruların İşKUR üzerindne alındığını söyledi. Ücretsiz izne ayrılanlar için başvuruyu işveren yapacak. İşveren , SGK ekranından başvurusunu yapacak ve ücretsiz izne çıkarılan çalışana ayda 1170 TL ödeme yapılacak.

İşten çıkarılan ve işszilik maaşı alamayanlar ise başvurusunu İŞKUR üzerinden yapacak. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak:

Bu ekranda gösterilen İŞSİZLİK ÖDENEĞİ/İŞ KAYBI TAZMİNATI BAŞVURUSU linkine tıklayın ve adımları takip ederek müracaatınızı yapın. 1170 TL başvurusu bu ekrandan yapılmaktadır. 

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN